Široki Brijeg srušio Sarajevo i preuzeo lidersku poziciju na tablici Premijer lige BiH

Široki Brijeg srušio Sarajevo i preuzeo lidersku poziciju na tablici Premijer lige BiH

Link na izvornu vijest

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 na stadionu Pecara u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, preuzimajući tako vodeću poziciju u najvišem rangu bh. nogometa.

Samo što se krenulo sa centra, Sarajevo je imalo priliku povesti. Međutim, Avramovski se našao u iznenađujućoj situaciji i loše reagirao, ali je Tomić intervenirao i spasio svoj tim. Utakmica je ostala otvorena, a Bordo ekipa imala je još jednu priliku za gol u 19. minuti kada je Duraković pogodio stativu udarcem s lijeve strane.

U 28. minuti, Široki je imao ozbiljnu situaciju kada je Chinedu pokazao veliku dozu sebičnosti, propustivši priliku da uposli nečuvanog Mamića s otvorenim putem prema golu gostiju. Još jedna dobra prilika za Široki dogodila se šest minuta prije poluvremena, kada je Šahinović sjajno obranio udarac Ćavara iz slobodnog udarca.

Početak drugog poluvremena bio je sličan početku utakmice, jer je nakon greške domaćih, Oliveira imao priliku postići gol, ali stativa je ponovno bila na putu.

Nakon toga, utakmica je protekla bez većih uzbuđenja i s velikim brojem izmjena na obje strane. No, stadion je eksplodirao u 73. minuti kada je Šahinović napravio kardinalnu grešku, poklonivši loptu suparnicima. Chinedu je majstorski lobovao Šahinovića, donoseći Širokom vodstvo od 1:0.

Sarajevo je nakon toga krenulo u ofanzivu kako bi izjednačili rezultat, a najbliži tome bio je Mustafić u 79. minuti, ali Tomić je fantastično obranio njegov udarac. Do kraja utakmice, Široki se uspješno obranio bez većih problema i osvojio važna tri boda.

Ovom pobjedom, Široki Brijeg je pretekao Sarajevo na prvom mjestu Premijer lige BiH. Hercegovački tim sada ima tri boda više od Sarajeva, uz jednu odigranu utakmicu manje. Široki će već u srijedu igrati zaostalu utakmicu protiv Borca na svom domaćem terenu, dok će Sarajevo u narednom kolu dočekati Zvijezdu 09.

Objava Široki Brijeg srušio Sarajevo i preuzeo lidersku poziciju na tablici Premijer lige BiH pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?