Delegacija Federalne vlade s predstavnicima Svjetske banke u BiH

Delegacija Federalne vlade s predstavnicima Svjetske banke u BiH

Link na izvornu vijest

Delegacija Federalne vlade s predstavnicima Svjetske banke u BiH

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine predvođena premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem razgovarala je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu s predstavnicima Svjetske banke u našoj zemlji. U delegaciji Federalne vlade bili su i dopremijer i federalni ministar financija Toni Kraljević i federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima u okviru programa ove međunarodne financijske institucije za razvojnu politiku zdravstvenog sektora. Inače, ovaj program pruža proračunsku podršku za provođenje politika usmjerenih na unapređenje financijske održivosti sistema zdravstvene zaštite i poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga. Cilj ovog programa je unaprijediti financijsku održivost zdravstvenih ustanova. Naglasak susreta je bio na ostvarenom napretku reformskih aktivnosti, a radi povlačenja sredstava za narednu fazu.

Premijer Nikšić je poželio dobrodošlicu delegaciji Svjetske banke, te ukazao na važnost svih reformskih aktivnosti koje provodi Vlada Federacije BiH uz podršku ove međunarodne financijske institucije.

Ministar Rimac je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj podršci usmjerenoj prema jačanju zdravstvenih sistema i dostupnosti zdravstvene zaštite svima građanima. Upoznao je goste i s aktivnostima koje je Federacija BiH provela u ispunjavanju obaveza, a koje se odnose na provedbu programa financijske konsolidacije i/ili restrukturiranja zdravstvenih ustanova. Također, istakao je opredjeljenje Vlade FBiH u nastavku provođenja ovog programa u skladu s planiranom vremenskom dinamikom.

Na sastanku je istaknuta dobra suradnja Vlade Federacije BiH i Svjetske banke na provođenju programa proračunske podrške za zdravstvene sisteme, ali i drugih zajedničkih projekata. Predstavnici Svjetske banke naglasili su da stoje na raspolaganju Vladi Federacije u nastavku provođenja ovog programa, kao i za nove ideje i aktivnosti.

 

Objava Delegacija Federalne vlade s predstavnicima Svjetske banke u BiH pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?