Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om. Cijena će biti puno veća nego 1945.

Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om. Cijena će biti puno veća nego 1945.

Link na izvornu vijest

“Čini se da Rusiji ostaje sve manje opcija osim izravnog sukoba s NATO-om na terenu. NATO se pretvorio u otvoreno fašistički blok poput Hitlerove osovine, doduše veće veličine. Mi smo spremni, iako će rezultat biti postignut uz puno veću cijenu za čovječanstvo nego 1945. godine”, najavio je. 

Medvedev je nedavno optužio Sjedinjene Države i Europsku uniju da približavaju svijet velikom ratu jer “potiču teror” u pograničnim područjima Rusije. Tom prilikom je podsjetio da u novom globalnom vojnom sukobu ne može biti pobjednika, podsjeća Moscow Times. 

Biden priznao da je morao birati između dvije opcije

Pomoćnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan objasnio je u svibnju ove godine da Sjedinjene Države, dok pomažu Kijevu oružjem, prate reakciju Moskve kako bi spriječile eskalaciju. “Osnovni stav predsjednika Bidena je da namjeravamo učiniti sve što je moguće kako bismo podržali Ukrajinu koja brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet”, poručio je tada. 

“Namjeravamo djelovati na takav način da izbjegnemo treći svjetski rat”, dodao je. Američki predsjednik Joe Biden priznao je u prvim danima ruske invazije na Ukrajinu kako ga je odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina da započne rat stavila pred izbor.

“Postojale su dvije opcije: započeti treći svjetski rat, odnosno fizički rat s Rusijom, ili pobrinuti se da zemlja koja djeluje suprotno međunarodnom pravu plati cijenu za to”, objasnio je. 

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?