Prvi posjet nekog premijera FBiH još od Daytona u zapadnoj Hercegovini, Nikšić i članovi Vlade posjetili Posušje

Prvi posjet nekog premijera FBiH još od Daytona u zapadnoj Hercegovini, Nikšić i članovi Vlade posjetili Posušje

Link na izvornu vijest

Jučer su u radnom posjetu općini Posušje boravili premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, ministar financija FBiH Toni Kraljević te ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović – dopremijeri FBiH.

U zgradi Općine Posušje susreli su se s načelnikom Antom Begićem, predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom, savjetnikom načelnika za međunarodne odnose i diplomaciju Jozom Kolobarićem, ministrima u Vladi ŽZH, Zvonimirom Širićem i Dariom Sesarom, zastupnikom u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivicom Pavkovićem i savjetnikom predsjedateljice Vijeća Ministara Matom Lončarom.

Na sastanku su domaćini susreta upoznali visoko izaslanstvo s funkcioniranjem lokalne uprave, uz poseban naglasak na realizirane projekte iz područja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i odvodnje, školstva, sporta, kulture. Razgovaralo se i o izazovima s kojima se Općina susreće, a koji dodatno opterećuju, odnosno otežavaju planiranje i izvedbu kapitalnih projekata. Ovom prigodom dana je snažna podrška aktivnostima vezanim uz daljnji razvoj općine Posušje, uz mišljenje kako je na tom putu potreban i angažman svih razina vlasti.

Načelnik Begić, u izjavi medijima, zahvalio se visokom izaslanstvu na dolasku, koje po prvi put u ovakvom sastavu posjećuje Posušje. Nadalje je rekao kako se jedna od tema sastanka odnosila na zaduženja za koja će se u narednom razdoblju zajedno s federalnom Vladom iznaći rješenja, a kojima bi se kasnije olakšala realizacija za Posušje bitnih projekata. Upitan o kojim projektima je riječ, načelnik je odgovorio kako ih ima nekoliko, a među najbitnijih je izgradnja kanalizacijske mreže.

Premijer Nikšić je izrazio zadovoljstvo današnjim posjetom Posušju, uz posebnu pohvalu vodstvu Općine za koje je rekao kako znaju što hoće i kako to realizirati. Također se složio s prethodnom izjavom načelnika, kako je komunalna infrastruktura, odnosno problem nepostojanja kanalizacijske mreže, problem koji obuhvaća šire područje. Najavio je zajednički nastup u procesu rješavanja, uz ocjenu kako je to idealan projekt koji bi se mogao financirati iz predpristupnih fondova Europske unije. Govoreći o financijskim obvezama koje koče razvojne projekte, Nikšić je rekao kako Posušje nije jedina općina s ovim izazovom te da će se ova problematika pokušati riješiti pripremom jednog posebnog zakona na federalnom nivou, kako bi se olakšali povrati kreditnih sredstava.

Današnji posjet je bio i prilika za razgovor o lokalnom gospodarstvu. Tako su gosti, ocjenjujući posuško gospodarstvo kao dobro i kvalitetno, predstavili projekte federalne Vlade kojima se izravno potpomagao njegov razvoj u FBiH, pa i u općini Posušje. Također je iznesen i jedan zanimljiv podatak vezan uz fiskalizaciju. Naime, po riječima premijera Nikšića, Posušje je, uzimajući u obzir broj stanovnika, prvo po sredstvima uplaćenim po fiskalnim računima u FBiH, što, kako je rekao, govori o ozbiljnosti pristupa lokalne administracije.

Gosti su ovaj susret u Posušju, zajedno s domaćinima, zaključili obilaskom Tehnološkog parka Posušje i Tvornice armaturnih mreža Femis.

The post Prvi posjet nekog premijera FBiH još od Daytona u zapadnoj Hercegovini, Nikšić i članovi Vlade posjetili Posušje first appeared on ABCportal.info.

Objava Prvi posjet nekog premijera FBiH još od Daytona u zapadnoj Hercegovini, Nikšić i članovi Vlade posjetili Posušje pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?