Sudac zbog zastave Armije RBiH i parole zaustavio utakmicu između Slobode i Željezničara

Sudac zbog zastave Armije RBiH i parole zaustavio utakmicu između Slobode i Željezničara

Link na izvornu vijest

Utakmica 1/16 finala Kupa BiH između Slobode i Željezničara zakratko je prekinuta u 17. minuti nakon što je sudac Dražen Marić iz Bijeljine od delegata zatražio da se skine zastava sa obilježjima Armije Republike BiH.

Zastavu su podigli navijači Slobode na sjevernoj tribini, a baš u tom trenutku čulo se i skandiranje “Savez napolje” i “država Bosna”.

Također, navijači Slobode su istakli i parolu posvećenu godišnjici osnivanja Drugog korpusa Armije Republike BiH.

Marić je zakratko zaustavio susret, te je sugerirao delegatu da se skloni spomenuta zastava i parola, a utakmica je brzo nastavljena. Inače, trenutni rezultat na Tušnju je 0:0.

U ovoj fazi igra samo jedna utakmica, ukoliko nakon 90 minuta ne bude pobjednika, pristupa se izvođenju jedanaesteraca.

Titulu iz prošle sezone brani ekipa Zrinjskog, koja se pobjedom protiv Veleža, uz osvojenu Premijer ligu BiH, domogla prve duple krune u svojoj povijesti.

The post Sudac zbog zastave Armije RBiH i parole zaustavio utakmicu između Slobode i Željezničara first appeared on ABCportal.info.

Objava Sudac zbog zastave Armije RBiH i parole zaustavio utakmicu između Slobode i Željezničara pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?