Budimpešta potvrdila: Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Budimpešta potvrdila: Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Link na izvornu vijest

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

“Počevši od siječnja 2024. godine on će zapovjedati operacijom Europske unije u BiH pokazujući predanost Mađarske regionalnoj stabilnosti”, rekao je Szalay-Bobrovniczky.

On je kazao da iskustvo Sticza čini podesnim za ovu misiju.
Vijest da će mađarski general biti imenovan otkrio je još u srpnju austrijski list Der Standard. General Sticz bi na toj poziciji trebao zamijeniti Austrijanca general-majora Helmuta Habermayera.

Odluku donosi Politički i sigurnosni odbor EU koji čine ministri zemalja članica. Koliko je poznato, odluka još uvijek nije formalno donesena.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez ranije je u izjavi za FTV kazao da je potrebno spriječiti da Mađarska preuzme zapovjedništvo nad misijom EUFOR-a u BiH zbog bliskih veza mađarskog premijera Viktora Orbana i predsjednika RS-a Milorada Dodika.

The post Budimpešta potvrdila: Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH first appeared on ABCportal.info.

Objava Budimpešta potvrdila: Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?