Zapovjednik Hamasa: “Izrael je samo početak. Cijeli planet bit će pod našim zakonom; više neće biti Židova ni kršćanskih izdajica”

Zapovjednik Hamasa: “Izrael je samo početak. Cijeli planet bit će pod našim zakonom; više neće biti Židova ni kršćanskih izdajica”

Link na izvornu vijest

Snimka visokog dužnosnika Hamasa Mahmuda al-Zahara koji poziva na svjetsku dominaciju ponovno se pojavila na internetu.

“Vjerujemo u ono što je rekao naš prorok Muhammed: ‘Allah je krajeve svijeta približio jedan drugome radi mene, i ja sam vidio njegov istočni i zapadni kraj‘. Vlast moje nacije dosegla bi one krajeve koji su mi bili privučeni”, rekao je Zahar u videu koji je objavljen na MEMRI TV u prosincu 2022. godine.

Izrael samo prva meta

Izrael je samo prva meta, upozorava zapovjednik Hamasa Mahmoud al-Zahar: “Cijeli planet bit će pod našim zakonom; više neće biti Židova ni kršćanskih izdajica”.

“Cijelih 510 milijuna četvornih kilometara Planete Zemlje doći će pod [sustav] u kojem nema nepravde, nema ugnjetavanja, nema cionizma, nema izdajničkog kršćanstva i nema ubojstava i zločina poput onih koji su počinjeni protiv Palestinaca i protiv Arapa u svim arapskim zemljama, u Libanonu, Siriji, Iraku i drugim zemljama”, rekao je.

Muslimani šijiti i suniti 

Izrael su u posljednjim danima napale terorističke organizacije Hamas i Hezbollah. Hezbollah je proiranska organizacija koja djeluje u Libanonu te ima vojnu i političku funkciju, a njihovi članovi su muslimani šijiti. S druge strane, Hamas je palestinska fundamentalistička organizacija, ali oni su, za razliku od Hezbollaha, muslimani suniti.

Inače, muslimani suniti i šijiti više stoljeća žive u zategnutim odnosima. Naime, te dvije islamske sljedbe nastale su u 7. stoljeću, nakon smrti proroka Muhameda, raskolom koji nije bio vjerske, nego političke naravi. Suniti su legitimnim vođom smatrali Muhamedova punca, a šijiti Muhamedova zeta. Od tada su pripadnici dviju sljedbi jedni drugima zakleti neprijatelji. 

Najveći broj islamskog svijeta pripada sunitima, a jedina arapska zemlja gdje se nalazi veći broj šijita jest Iran. 

U slučaju napada na Izrael, ratna sjekira očito je nakratko zakopana s ciljem uništenja zajedničkog neprijatelja kojeg za njih predstavlja židovski narod na Bliskom istoku. 

Objava Zapovjednik Hamasa: “Izrael je samo početak. Cijeli planet bit će pod našim zakonom; više neće biti Židova ni kršćanskih izdajica” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?