Politico o izjavi Milanovića o Izraelu: Jedini europski državnik koji tako govori

Politico o izjavi Milanovića o Izraelu: Jedini europski državnik koji tako govori

Link na izvornu vijest

Milanović se u četvrtak u komentarima za medije obrušio na Izrael zbog njegovih osvetničkih napada u Gazi u kojima je dosad prema podacima ministarstva zdravstva Gaze ubijeno više od 1500 ljudi, stoji u tekstu.

‘Idiotski potez‘

Milanović je, prenosi Politico, komentirajući odluku hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova o isticanju izraelske zastave ispred svoje zgrade, solidarsnot s Izraelom nakon brutalnih napada na zemlju nazvao “idiotskim potezom”.

“Uz sve moje suosjećanje s Izraelom, kojeg su nažalost izgubili u roku od 15 minuta… drugim zastavama u Hrvatskoj nema mjesta, osim u strogo reguliranim situacijama”, rekao je Milanović. “Osudio sam (Hamasova) ubojstva, čak sam izrazio gnušanje i zgražanje, ali pravo na obranu ne uključuje pravo na osvetu i ubijanje civila”, dodao je.

Izraelski udari na Gazu došli su kao odgovor na militante Hamasa koji su izveli val napada, probili granicu zemlje, ubili više od 1200 ljudi i vratili oko 150 talaca u Gazu.

Milanović je rekao i da će u svom predsjedničkom uredu spustiti zastave EU-a i NATO-a ispod razine hrvatske, rekavši da one “nisu iste” i da ih ne treba izvjesiti na istoj razini.

Politico dalje piše da je Milanović izabran za predsjednika 2020. godine, dok je prethodno bio premijer Hrvatske od 2011. do 2016. godine.

“Milanović je u prošlosti davao kontroverzne komentare, od usporedbe ukrajinskog domoljubnog skandiranja ‘Slava Ukraini‘ s nacističkim pozdravom, do prijetnji povlačenjem hrvatskih vojnika iz NATO snaga stacioniranih u istočnoj Europi”, podsjeća portal.

Politico je na društvenoj mreži X objavio fotografiju Milanovića uz koju je citirao njegovu izjavu, dok su komentari ispod nje podijeljeni. Dok neki odobravaju njegov stav, drugi ga pak nazivaju “Putinovim pristašom”, ali i pristašom “ustasha”.

Milanovićevu izjavu u međuvremenu su prenijeli neki američki mediji.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?