Poznato koliko studenata iz ŽZH živi u Studentskom centru Mostaru

Poznato koliko studenata iz ŽZH živi u Studentskom centru Mostaru

Link na izvornu vijest

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru jedan je od najmodernijih objekata ove vrste u regiji, a njegovu važnost Vlada Županije Zapadnohercegovačke prepoznaje već godinama.

S ciljem nastavka dobre suradnje u utorak je u Ministarstvu financija ŽZH upriličen radni sastanak ravnateljice Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anite Glibić i resorne ministrice i dopredsjednice županijske vlade Blagice Leko.

Tijekom sastanka razgovaralo se o jačanju dosadašnje, kao i o eventualnom ostvarivanju novih oblika suradnje. Predstavljeni su planirani projekti Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koji imaju za cilj podizanje studentskog standarda po pitanju smještaja i prehrane studenata.

Glibo je ovom prilikom iskazala zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s cijelom Vladom ŽZH, a posebice Ministarstvom financija ŽZH, te izrazila nadu da će se ista nastaviti i u narednom razdoblju. Leko je pohvalila rad Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru gdje studenti za pristojnu cijenu mogu dobiti kvalitetan smještaj i obroke, te niz dodatnih sadržaja.

Osvrnuvši se na planirane projekte istaknula je kako će ministarstvo kojem je ona na čelu, sukladno proračunskim mogućnostima, i u narednom razdoblju nastaviti pružati podršku radu Studentskog centra Mostar. Podsjetila je i da su u Proračunu ŽZH za ovu godinu planirana značajna sredstva za subvencioniranje smještaja i prehrane studenata s područja ŽZH.

Odlukom o isplati sredstava s pozicije ”Tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje” iz Proračuna ŽZH za 2023. godinu Studentskom centru u Mostaru odobrava se iznos do 280.000 KM za sufinanciranje smještaja i ishrane studenata iz ŽZH ovisno o broju studenata prema mjesečnom izvješću, zaključila je Leko.

Inače, trenutno usluge Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koristi 114 studenata s područja Županije Zapadnohercegovačke, dok je prošle godine ta brojka iznosila 107.

(Fena | Foto: Ministarstvo financija ŽZH)

Objava Poznato koliko studenata iz ŽZH živi u Studentskom centru Mostaru pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?