UHAKUD u BiH organizira tradicionalni osmi „Susret zborova“ u Novom Travniku

UHAKUD u BiH organizira tradicionalni osmi „Susret zborova“ u Novom Travniku

Link na izvornu vijest

UHAKUD u BiH organizira tradicionalni osmi „Susret zborova“ u Novom Travniku

UHAKUD u BiH u suorganizaciji KUD „Stari hrast 2000“ i župe Presveto Trojstvo Novi Travnik organizira već tradicionalni osmi „Susret zborova“ koji će se održati 12. studenoga 2023. u Novom Travniku.

Program će započeti svečanim misnim slavljem u 11 sati u župnoj crkvi, a nakon toga u Domu kulture u Novom Travniku uslijedit će nastupi zborova.
Nakon službenog dijela programa svi izvođači imat će zajednički domjenak, a voditelji zborova sudjelovat će u radu okruglog stola kojeg će predvoditi mr. art. Katja Krolo Šarac i doc. dr. sc. Marina Bazina.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Susreta zborova je Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH i Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik.
Osim zborova na Susretu mogu nastupiti i pjevačke skupine, kao i klape, a prijaviti se možete do 1. studenog na e-mail adresu: [email protected] . Više informacija možete dobiti na navedeni mail, kao i na službenoj stranici www.uhakud.info.

Podsjetimo, prvi susret Zborova održan je 2014. godine u Prozoru, nakon toga u Bugojnu, Gradnićima kod Čitluka, Kreševu, Jajcu, Humcu i prošle godine u župi Gorica/Sovići.

Ideja Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, a u posljednje vrijeme se osobito pojavljuje sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana. Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stoga je susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

Temeljni cilj UHAKUD-a u BiH je očuvanje nematerijalne kulturne baštine Hrvata BiH kao segmenta kulturnog identiteta jednog naroda. Za postizanje tog cilja određene su aktivnosti koje u godišnjim planovima za sve sudionike provodi Udruga kroz planske aktivnosti svojih članova, kao stalnih i povremenih tijela. To su programi edukacije, smotri, izložbi, koncerata i drugih manifestacija.

Objava UHAKUD u BiH organizira tradicionalni osmi „Susret zborova“ u Novom Travniku pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?