Dana suglasnos: Uskoro prijam i školovanje 100 kadeta za čin ”policajac” i 25 kadeta za čin ”mlađi inspektor”.

Dana suglasnos: Uskoro prijam i školovanje 100 kadeta za čin ”policajac” i 25 kadeta za čin ”mlađi inspektor”.

Link na izvornu vijest

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je usvojila Odluku o pristupanju izradbi dopune Prostornoga plana HNŽ-a koja određuje smjer djelovanja u korištenju obnovljivih izvora energije.

Cilj pristupanja dopuni Prostornoga plana HNŽ-a jest prepoznati i predložiti potencijalne lokacije u HNŽ-u namijenjene izgradnji solarnih fotonaponskih elektrana. Ključno je da lokacije budu utvrđene na razini stručnoga dokumenta ”Studija o pogodnosti prostora u HNŽ-u za gradnju solarnih fotonaponskih elektrana”. Za predložene lokacije za izgradnju ovih elektrana važno je utvrditi i prostorno-planske uvjete za planiranje infrastrukturnih elemenata fotonaponskog postrojenja. Sredstva potrebna za izradbu dopune Prostornoga plana HNŽ-a osigurana su u Proračunu za 2023. godinu. Usvojena odluka upućena je Skupštini HNŽ-a u daljnju proceduru.

Također, usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a za raspisivanje Javnoga oglasa za prijam i školovanje 100 kadeta za čin ”policajac” i 25 kadeta za čin ”mlađi inspektor”. Ovom su odlukom stvoreni preduvjeti za nastavak popunjavanja nedostajućeg kadra u MUP-u HNŽ-a.

Na sjednici je usvojena i Odluka o načinu utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa s pozicije ”Grant omladinskim organizacijama za subvencioniranje iz područja omladinskog sektora” u iznosu od 100.000,00 KM. Sredstva će biti utrošena na osnovu provedenog Javnog natječaja s utvrđenim mjerilima.

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji kroz mjeru potpore samozapošljavanju branitelja-poljoprivrednika, mjeru potpore razvoja i održivosti obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva, mjeru potpore razvoja obrta i mjeru potpore radu i razvoju braniteljskih zadruga u iznosu od 81.500,00 KM.

Prihvaćena je Informacija o četveromjesečnom izvješću realizacije Programa financijske konsolidacije Kantonalne bolnice dr. Safeta Mujića za drugo četveromjesečje 2023. godine

The post Dana suglasnos: Uskoro prijam i školovanje 100 kadeta za čin ”policajac” i 25 kadeta za čin ”mlađi inspektor”. appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?