Počela Network 11 konferencija

Počela Network 11 konferencija

Link na izvornu vijest

NEUM – Najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini,  NetWork 11 u organizaciji agencije Communis, počela je danas u Neumu, a ovaj trodnevni događaj predstavlja spoj inovacija, znanja i liderstva, okupljajući preko 1.100 vodećih stručnjaka, inovatora, osnivača IT kompanija i investitora iz cijele regije.

Počela Network 11 konferencija

Svake godine postavlja nove standarde i trendove, a sudeći po sadržaju koji je predstavljena samom početku, ovogodišnje izdanje obećava da će biti još kvalitetnije i inspirativnije.

Prvog dana konferencije, u okviru Business Day segmenta, održane su tri panel diskusije fokusirane na digitalizaciju u javnom i privatnom sektoru, istražujući ključne teme poput inovacija u finansijama, najboljih praksi u digitalizaciji i drugih aktuelnih pitanja.

Panel pod nazivom “Povratak u budućnost: Kako digitalni potpis mijenja poslovanje u BiH?”, pod pokroviteljstvom eCommerce asocijacije u BiH, analizirao je temu implementacije digitalnog potpisa i njegovog značaja za transformaciju poslovnih procesa u zemlji.

Nastavljajući s tematskim fokusom, panel “Fintech u BiH – i šansa i izazov” raspravljao je o izazovima i mogućnostima fintech industrije u BiH. Kako bi se stekla cjelovita slika, panel “Digitalizacija servisa javne uprave u BiH – čekaju li nas bolji dani?”, uz podršku AmChama, analizirao je trenutnu situaciju digitalnih servisa u javnom sektoru BiH.

Plenarnim okupljanjem i Keynote obraćanjima konferencija je svečano otvorena. Damir Dizdarević, direktor sadržaja NetWork konferencije održao je uvodni govor gdje je istakao važnost NetWork konferencije kao najvećeg poslovno-tehnološkog događaja u BiH te se posebno osvrnuo na dio konferencije koji je otvorio veoma važne teme digitalizacije u javnom i finansijskom sektoru kao i značaj uvođenja digitalnog potpisa.

Nakon toga, obratio se Edin Forto, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, koji je naglasio da će digitalna transformacija imati smisla samo ako od nje konkretnu korist osjete građani i privreda Bosne i Hercegovine.

U nastavku prisutnima je predstavljen tim zadužen za sadržaj NetWork konferencije. Content tim predvodi Damir Dizdarević, uz podršku Mustafe Toromana i Omara Kudovića. Već godinama njihov rad i ekspertiza osiguravaju da konferencija ima kvalitetan i relevantan sadržaj.

Zanimljiv segment večeri bilo je i prisustvo Tomislava Ruka, izvršnog direktora za marketing, prodaju i korisničko iskustvo iz HT Eroneta. Komunicirajući putem hologram uređaja, Ruk je demonstrirao napredak i mogućnosti telekomunikacijske industrije

Nakon bogatog dnevnog programa, večer je dodatno začinjena nastupom grupe Perpetuum Mobile. Svojom izvrsnom energijom i zaraznim ritmom osvojili su sve prisutne.

Oovo je tek početak. U naredna dva dana konferencije NetWork 11, učesnici će biti u prilici da prisustvuju više od 80 kvalitetnih predavanja raspoređenih na šest pozornica.

Preko 90 istaknutih domaćih i međunarodnih govornika, sa bogatim praktičnim i predavačkim iskustvom, prezentovaće najnovije trendove i inovacije. Teme će obuhvatiti sve: od Cloud tehnologije, preko Machine Learning (ML) i Security & Compliance, do budućnosti eCommerca. Konferencija se nastavlja sve do 20. 10. 2023. godine, a osim prilike za sticanje novih znanja, NetWork nudi i izvanrednu priliku za širenje poslovnih veza i uspostavljanje novih saradnji.

CAPITAL

Чланак Počela Network 11 konferencija се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?