Tvrtka iz Posušja preuzela većinsko vlasništvo tvrtke u Sarajevu

Tvrtka iz Posušja preuzela većinsko vlasništvo tvrtke u Sarajevu

Link na izvornu vijest

Kompanija DARA d.o.o. Posušje preuzela je većinsko vlasništvo u proizvođaču vitaminskih napitaka PAK Centar Sarajevo. 

Tvrtka z Posušja preuzela je 79,2-postotno vlasništvo u PAK Centru od konzultantske tvrtke Nova Capital d.o.o. Sarajevo koja je u vlasništvu Kasima Mujana, piše Indikator.ba.

Mujan je zadržao pojedinačni udio koji odranije ima PAK Centru od 17,3 posto.  Inače, ukupni kapital PAK Centra iznosi 2.337.245,00 KM, a društvo ukupno ima 19 suvlasnika.

Pak Centar je najveći proizvođač instant napitaka u Bosni i Hercegovini i jedan od vodećih u regiji. Posluje na tržištu od 1970 godine kao dio sustava UPI-ja, a nakon rata i privatizacije tvrtka je preuzeta na burzi 2004. godine i od tada je napravljen zaokret u poslovanju.

Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja vitaminskih instant napitaka i robnih marki za velike trgovačke lance u regiji. Značajan dio proizvodnje instant napitaka je usmjeren ka izvozu na strana tržišta. Osim vitaminskih napitaka, proizvodni program PAK Centra čine i kava, čajevi, zrnasti i praškasti program i drugi proizvodi.

Kompanija je u 2022. godini imala vrijednost poslovanja od 4,9 milijuna KM i financijski rezultat od 542,1 tisuću KM. Zapošljavala je 36 radnika na kraju prošle godine.

Tvrtka DARA Posušje se bavi trgovinom, a u vlasništvu je Krasnodara, Slavena, Josipa i Mirka Petrovića.

Objava Tvrtka iz Posušja preuzela većinsko vlasništvo tvrtke u Sarajevu pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?