30 godina od pogibije hrvatskog viteza Ante Primorca

30 godina od pogibije hrvatskog viteza Ante Primorca

Link na izvornu vijest

Na današnji dan 26. listopada 1993. godine svoj život za Domovinu položio je hrvatski vitez Ante Primorac Tonćo.

Ante je rođen 8. travnja 1954. godine u obitelji Tadije i Kate Primorac u Vionici, a u braku sa suprugom Ljiljom Primorac dobio je dvije kćeri i dva sina.

Početkom Domovinskog rata nije oklijevao odazvati se pozivu za obranu svoga naroda. Njegov ratni put vodi ga po ratištima Herceg Bosne. Bio je miran i staložen čovjek i hrabar vojnik. Antina sveta zadaća bila je osloboditi hrvatsku zemlju, stvoriti siguran i slobodan život svojoj djeci i svima nama.

Kao pripadnik brigade Knez Branimir Čitluk Ante je sa zadovoljstvom ispunjavao svoju zadaću. Straha nije imao prema mnogo moćnijem neprijatelju. Zahvaljujući Anti, hrabrom hrvatskom sinu, uspjeli smo dobiti toliko željenu slobodu u kojoj danas žive njegova obitelj, unuci, kao i svi hrvati Herceg Bosne.

Tijekom jedne od akcija Ante je poginuo je u zasjedi tzv. Armije BiH na području Rotimlje u općini Stolac.

U trenutku pogibije uz trudnu suprugu imao je troje malodobne djece: Mariju, Marina i Juru. Kćerka Antonija nije upoznala tatu, na dan njegove smrti nije bila ni rođena. Pokopan je u novom groblju u rodnoj mu Vionici.

Za nas, za našu djecu, za slobodnu nam hrvatsku grudu, Ante je dao ono najdragocjenije – svoj život.

Neka ti je vječna hvala i slava hrvatski viteže!

 

The post 30 godina od pogibije hrvatskog viteza Ante Primorca appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?