Koliko se odbija od plate za bolovanje

Koliko se odbija od plate za bolovanje

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Naknadu plate za vrijeme bolovanja do 30 dana isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava, a bolovanja duža od 30 dana idu na teret FZO Republike Srpske, osim u slučaju povreda na radu i profesionalnih oboljenja.

Koliko se odbija od plate za bolovanje

Foto: Fond zdravstvenog osiguranja

Plata za vrijeme bolovanja isplaćuje se u visini od 70 do 100 odsto neto plate, u zavisnosti od razloga privremene spriječenosti za rad.

Tako se za bolesti i komplikacije, kako kažu u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, u vezi sa održavanjem trudnoće isplaćuje pun iznos plate, kao i zbog maligne bolesti i njege djeteta oboljelog od malignih bolesti, te zbog dobrovoljnog davanja organa, tkiva i ćelija.

Zbog propisane mjere obavezne izolacije kao kliconoše ili zbog pojave zaraze u njegovoj okolini u skladu sa propisima kojima je uređena oblast zaštite stanovništva od zaraznih bolesti isplaćuje se 90 odsto naknade.

Plata se umanjuje za 30 odsto ako je bolovanje otvoreno zbog bolesti, povrede, medicinskog ispitivanja i njege oboljelog člana uže porodice (izuzev za njegu djeteta oboljelog od malignih bolesti), prenosi “Srpska info”. Srpska info

Чланак Koliko se odbija od plate za bolovanje се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?