„Prointeru“ novi ugovor od Dodika

„Prointeru“ novi ugovor od Dodika

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Služba predsjednika Republike Srpske odlučila je da banjalučkoj kompaniji „Prointer“ dodijeli još jedan vrijedan ugovor i to za nabavku sistema za upravljanje dokumentima.

„Prointeru“ novi ugovor od Dodika

FOTO: Capital.ba

Ovo je još samo jedan u nizu poslova koje je „Prointer“ dobio od Milorada Dodika, a o čemu je CAPITAL ranije pisao u brojnim tekstovima.

Kako je naglašeno u odluci o dodjeli ugovora, ponuda „Prointera“ u tehničkom i ekonomskom smislu u potpunosti zadovoljava zahtjeve ugovornog organa, te im je shodno tome dodijeljen ugovor.

„Prointer“ je ponudio da pomenuti posao odradi za 153.000 KM bez PDV-a, upravo onoliko koliko je bila i procijenjena vrijednost nabavke, što sa obračunatim porezom iznosi oko 180.000 maraka.

Važno je podsjetiti da Služba predsjednika RS, kada je u pitanju IT sektor sarađuje samo sa odabranima i to sa kompanijama „Prointer“ i „Sirius 2010“.

Koliko je predsjedniku RS stalo da modernizuje kabinet, govori i podatak da se od dvadesetak ugovora koliko je dodijeljeno u ovoj godini, osam odnosilo na informaciono komunikacione tehnologije (IT).

Kada je u pitanju posljednja nabavka sistema za upravljanje dokumentima u Službi su se pravdali da bi implementacija ovakvog softvera omogućila evidenciju radnih mjesta prema postojećoj raspodjeli, digitalizaciju dokumenata, zaprimljenih i nastalih u poslovnim procesima, praćenje stanja osnovnih sredstava i voznog parka, te standardizaciju poslovnih procesa.

Zahtijevali su da sistem treba da uključuje strategije, metode i alate koji se koriste za prikupljanje, upravljanje, pohranu, čuvanje i dostavu sadržaja i dokumenata vezanih za poslovne procese, a spremni su da ga plate gotovo 180.000 maraka sa uračunatim PDV-om.

CAPITAL: Bojana Ninković

Чланак „Prointeru“ novi ugovor od Dodika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?