FOTO: Zidine u Grudama nisu nikoga ostavile ravnodušnim! Potresni film prikazan u sklopu 18. 11.

FOTO: Zidine u Grudama nisu nikoga ostavile ravnodušnim! Potresni film prikazan u sklopu 18. 11.

Link na izvornu vijest

U Grudama je prikazan filma Zidine. Tom prilikom u Grude je došao i predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH Miroslav Zelić. Nazočne je pozdravio Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru koji je redatelj filma Zidine zajedno s Markom Mikulićem, te je i scenarist.

Čolak je u uvodu pozdravio grudskog načelnika Ljubu Grizelja, župnika fra Stanka Pavlovića, kao i pomoćnika načelnika Srećka Mikulića, te branitelje koji su došli u kinodvoranu Grude pogledati film.

Za Hrvate je bilo pripremljeno čak 525 logora u BiH u kojima su mučeni i ubijani na najgore načine. Čolak je istaknuo kako je cilj postignut, te da film nikog ne ostavlja ravnodušnim, što se potvrdilo i u kinodvorani Grude gdje su mnogi bili potreseni onim što su čuli i vidjeli.

Glavni protagonisti filma su bivši logoraši Mirko Zelenika, Anđelko Kvesić i Karlo Marić koji svjedočili o nemilim događajima tijekom zatočeništva, no na žalost, u međuvremenu su i Kvesić i Marić preminuli ne dočekavši premijeru Zidina.

Grude su datum 18. 11. obilježile nizom događaja, od gospodarskih preko kulturnih pa do političkih, piše Večernji.

Post FOTO: Zidine u Grudama nisu nikoga ostavile ravnodušnim! Potresni film prikazan u sklopu 18. 11. je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?