Pokvarila se raketa kompanije “Spejs-iks”

Pokvarila se raketa kompanije “Spejs-iks”

Link na izvornu vijest

BOKA ČIKA – Svemirska letjelica bez posade “Staršip”, razvijena da nosi astronaute na Mjesec i dalje, stigla je danas prvi put u svemir, ali se pretpostavlja da je nekoliko minuta kasnije pala, u drugom testu kompanije “Spejs iks”.

Pokvarila se raketa kompanije “Spejs-iks”

FOTO: Pixabay/SpaceX-Imagery

Prvi pokušaj da se dođe do svemira završio se eksplozijom.

Dvostepeni raketni brod poletio je sa lansirnog mjesta kompanije u vlasništvu Ilona Maska u blizini Boka Čike u Teksasu, na planiranom letu u svemir od 90 minuta, ali je kontakt izgubljen otprilike 10 minuta nakon lasniranja, saopštila je kompanija.

“Izgubili smo podatke iz druge faze. Mislimo da smo možda izgubili drugu fazu”, rekao je u direktnom prenosu voditelj iz “Spejs iksa” Džon Inspruker. Srna/Rojters

Чланак Pokvarila se raketa kompanije “Spejs-iks” се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?