Kim Jong-un se rasplakao dok se obraćao ženama

Kim Jong-un se rasplakao dok se obraćao ženama

Link na izvornu vijest

“Sprječavanje pada nataliteta i dobra briga o djeci sve su naše kućanske dužnosti koje moramo obavljati dok radimo s majkama”, citirala ga je novinska agencija Reuters. Incident se dogodio na Nacionalnom susretu majki organiziranom za majke u Pjongjangu, objavljeno je. Kim Jong-un je na skupu pozvao žene da rađaju više djece “za dobro stranke, revolucije i cijele zemlje”. 

Zahvalivši majkama na njihovoj ulozi u jačanju nacionalne moći, Kim Jong-un je rekao: “I ja uvijek razmišljam o majkama kada mi je teško nositi se s partijskim i državnim radom.”

Sjeverna Koreja bori se s nestašicom hrane

Populacijski fond Ujedinjenih naroda procjenjuje da je stopa plodnosti u Sjevernoj Koreji iznosila 1.8 usred dugotrajnog pada stope tijekom posljednjih desetljeća. To je i dalje više nego u nekim susjednim zemljama. U Južnoj Koreji stopa plodnosti prošle je godine pala na rekordno nisku razinu od 0.78.

Japanska stopa plodnosti pala je na 1.26. Južna Koreja također se suočava s nedostatkom pedijatara, tvrdi se u izvješćima dok se u jednom gradu održavaju skupovi za pronalaženje partnera kako bi se povećao natalitet u zemlji.

Sjeverna Koreja ima oko 25 milijuna stanovnika. Izolirana zemlja suočena je s ozbiljnom nestašicom hrane zbog smrtonosne gladi 1990-ih i drugih prirodnih katastrofa.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?