Koliko su aktivni vijećnici u Grudama?

Koliko su aktivni vijećnici u Grudama?

Link na izvornu vijest

U razdoblju od 16. 11. 2022. do 15. 11. 2023. godine Centar za građansku suradnju vršio je monitoring aktivnosti vijećnika i vijećnica na području 11 općina/gradova Federacije BiH.

Radi se o sljedećim općinama/gradovima: Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Livno, Kupres, Tomislavgrad, Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški i Čapljina.

Ukupan broj vijećnika i vijećnica na području navedenih općina/gradova je 257, aktivnih je 47 ili 18,29%, srednje ili povremeno aktivnih je 68 ili 26, 46%, a 142 ili 55,25% vijećnika/ca je neaktivno, odnosno pasivno.

Dajući generalnu ocjenu, možemo reći da općinskim/gradskim vijećima upravljaju političke stranke, a ne vijećnici kao odgovorni i izabrani građani. U većini slučajeva ne zastupaju interese građana nego interes svoje stranke. Vijećnici, kao i građani koje zastupaju moraju biti svjesni da mandati nisu u vlasništvu stranaka, nego vijećnika imenom i prezimenom, te sami vijećnici gradska/općinska vijeća i načelnici zajedno sa svojim službama, moraju zastupati interese građana, a nipošto vlastite – osobne interese, zaključili su iz Centra za građansku suradnju.

Pregled po općinama/gradovima u ŽZH:

Grude:

Od 26 vijećnika u Općinskom vijeću Grude njih svega 5 je bilo aktivno, 7 ih je imalo srednju aktivnost, 7 je bilo neaktivno, dok ih se 7 nikako nije javilo za riječ.

Prema monitoringu vršenom od 15. do 19. sjednice aktivni u Općinskom vijeću Gruda bili su Frano Leko, Nives Tomas, Ivan Pandžić, Vlado Rašić, te Ivan Pandžić. Veću aktivnost pokazao je i Nedjeljko Pandžić.

Stručna služba Općinskog vijeća Grude redovno dostavlja pozive i materijale putem e-maila, na sve upite i zahtjeve uredno odgovaraju, a sjednice OV Grude se prenose preko live streaminga u video formatu na službenom YouTube kanalu Općine Grude, poručili su iz CGS.

Ljubuški:

Široki Brijeg:

Posušje:

Cijeli popis i detaljne podatke možete pronaći OVDJE.

Post Koliko su aktivni vijećnici u Grudama? je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?