Mladi okupirali kafiće i klubove, za one starije rezervirani trgovi i vikendice. Sve spremno za doček

Mladi okupirali kafiće i klubove, za one starije rezervirani trgovi i vikendice. Sve spremno za doček

Link na izvornu vijest

Šljokičaste haljine i odijela, raskošan vatromet, zdravice, zagrljaji, čestitke… samo su neki od simbola najluđe noći u godini. Do nove, 2024. godine ostala su samo dva dana, a bh. gradovi pohvalili su se zanimljivim programima i izvođačima koji će zasigurno namamiti goste iz cijele BiH, pa i susjednih država, piše Večernji list BiH. Kafići, klubovi i restorani uvelike su popunjeni, a posebno su popularni među mlađim generacijama, dok će oni nešto stariji u novu godinu ući u nešto mirnijem i skromnijem prostoru.

Vesela proslava

Iako će za ovu noć biti potrebno znatno više novca nego prethodnih godina, iz udruga za zaštitu potrošača kažu kako proslave neće nedostajati jer dodaju: – Ne slavi onaj tko ima, nego onaj tko je naučio. – Mladi su već okupirali kafiće i klubove, što nije neobično. Oni su mladi i u novu godinu žele ući u što užarenijem ozračju, kakvo klubovi i kafići pripremaju.

Navike onih stariji danas su se ipak promijenile. Nekada ranijih godina, sjećam se, hoteli su masovno organizirali dočeke na koje su odlazile cijele obitelji. Danas toga gotovo više i nema, što je i jasno s obzirom na rast cijena.

Sada ove nešto starije generacije najluđu noć uglavnom dočekuju u kućama, vikendicama… uz večeru, piće i u nešto mirnijem ozračju. Također, vidimo kako su sve popularniji javni dočeci na trgovima te da iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja. Kako je to popularno reći, “zagrijavanje” počinje već u kasnim popodnevnim satima u kućama ili vikendicama uz najčešće neki dobar roštilj, a onda nastavak slijedi na trgovima – priča nam Murisa Marić, izvršna predsjednica Udruge za zaštitu potrošača “Don”, dodajući kako su sve popularniji i “stanovi na dan”, ali i planine, koje također nude bogat program.

Prema trenutačno dostupnim informacijama, “stan na dan” gotovo je nemoguće naći, osobito u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Zenici, u kojima će sve posjetitelje u 2024. godinu uvesti regionalno popularne zvijezde od Marije Šerifović, Željka Joksimovića do Željka Samardžića. Oni koji planiraju “skoknuti” do susjedne Hrvatske tu večer moći će uživati u stihovima Dine Merlina, Zdravka Čolića, Doris Dragović… Ni planine ne zaostaju po organiziranim dočecima, većina će imati organiziran doček Nove godine.

– Ovu godinu planiramo dočekati na Blidinju. Blizu nam je, a i cijene su nešto pristupačnije nego na drugim bh. planinama. Nas šestero, koliko nas ide, već smo rezervirali vikendicu potkraj rujna na tri dana. Prvi plan bio je Novu dočekati u vikendici, ali čujemo da će biti poprilično zabavno na Zima Festu koji se tamo već tradicionalno održava, pa nije isključeno da na kraju i tamo odemo, posebno prvu večer, kada, koliko nam je poznato, nastupa grupa Dalmatino. Sve u svemu, zabave neće nedostajati – priča nam Mate, dodajući da nije bitno gdje ste i kako dočekujete velike datume ako pored sebe imate dobro društvo. – Najbolji dočeci Nove godine su oni koje nismo previše i predetaljno isplanirali. Spontanost je odlična i gdje god se nalazili, važno je da tu večer možete pretvoriti u nezaboravnu noć koje ćete se rado sjetiti kada budete u odmakloj mirovini – zaključio je u razgovoru.

Putovanja

Posljednjih godina, tvrde iz agencija za putovanja, sve je popularnije u novu godinu ući u nekoj od europskih metropola. – Za svačiju želju i džep imamo nešto, a bira se zaista sve – od Zagreba, Beča, Milana… Imamo i onih koji u novu godinu žele ući u toplijim krajevima na plaži… – kažu iz agencija za putovanja. Bilo kako bilo i gdje god se nalazili, ne zaboravite se dobro zabaviti i sjetite se dobro poznate uzrečice na Silvestrovo – “Kakva ponoć – takva i cijela godina”.

VL

Objava Mladi okupirali kafiće i klubove, za one starije rezervirani trgovi i vikendice. Sve spremno za doček pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?