78. obljetnica pogibije petorice hrvatskih časnika i dočasnika, među njima i 2 Ljubušaka

78. obljetnica pogibije petorice hrvatskih časnika i dočasnika, među njima i 2 Ljubušaka

Link na izvornu vijest

78. obljetnica pogibije petorice hrvatskih časnika i dočasnika, među njima i 2 Ljubušaka

Danas na Vodokršće 78. je obljetnica pokolja na lokalitetu Podadrežanj, u mjesnoj zajednici Donji Veliki Ograđenik u općini Čitluk.

Toga su dana, na samom početku 1946. godine zloglasne komunističke horde zvjerski poubijale petoricu hrvatskih časnika i dočasnika.

Evo imena i časničkih činova naših pokojnika: zastavnik Frano Miloš s Mostarskih Vrata, stožerni vodnik Jure Dodig iz Međugorja, poručnik Ivan Ćurdo Juričić s Čitluka, satnik Marko Stojić iz Studenaca i stožerni vodnik Ivan Milićević s Čitluka.

Frano Miloš (roditelji Jozo i Bojka rod. Sušac) rođen 16. veljače 1920. na Mostarskim Vratima. Oženjen. Žena mu je Jela rod. Soldo. Imali su jedno dijete. Za vrijeme II. svjetskog rata pripadnik ustaških postrojbi. Partizani su uhitili njega i još četvoricu suboraca i ubili ih bez suđenja u Podadrežnju kod Čitluka 6.1.1946.

Marko Stojić (roditelji Stipe i Stana rođ. Dodig) Rođen u Studencima 14.prosinca 1919. godine. Kao žrtva rata župe Studenci naveden je i njegov brat Pero nestao 1945. na Križnom putu.

Uspomena na njih ne blijedi ni nakon toliko godina.

Objava 78. obljetnica pogibije petorice hrvatskih časnika i dočasnika, među njima i 2 Ljubušaka pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?