Sestre Ereš dobitnice nagrade za najbolje studentice u FBiH

Sestre Ereš dobitnice nagrade za najbolje studentice u FBiH

Link na izvornu vijest

Sestre Ereš dobitnice nagrade za najbolje studentice u FBiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti nagradilo je 74 studenta za izvrstan uspjeh ostvaren u akademskoj 2022/2023. godini.

Nominacije su uradili fakulteti u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, Univerzitet u Sarajevu i Franjevačka teologija Sarajevo, univerziteti u Tuzli, Zenici i Bihaću, te Univerzitet „Džemal Bijedić“ Mostar i Sveučilište u Mostaru.

Prema kriterijima koje je utvrdilo i objavilo Ministarstvo, riječ je o najboljim studentima završne godine I ciklusa studija, odnosno integriranih studija, koji su imali najbolji prosjek ocjena, od 10 ili blizu 10, odnosno 5 ili blizu 5, u prošloj akademskoj godini. Među nagrađenim najboljim studenticama i studentima u Federaciji Bosne i Hercegovine su Iva i Leonarda Ereš, dvije sestre iz Ljubuškog koje studiraju na Sveučilištu u Mostaru. Iva je 6. godina Medicinskog fakulteta, a Leonarda je 4. godina Fakulteta zdravstvenih studija, smjer radiološka tehnologija.

 

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst

 

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti na ovaj način nastoji prepoznati i nagraditi trud, marljivost, odricanje, nastoji prepoznati individue koje su prenositelji znanja, nauke i istraživanja.

Objava Sestre Ereš dobitnice nagrade za najbolje studentice u FBiH pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?