Hrvatska izgubila finale i osvojila srebro na Euru

Hrvatska izgubila finale i osvojila srebro na Euru

Link na izvornu vijest

Španjolski vaterpolisti su po prvi put u povijesti osvojili naslov europskog prvaka pobijedivši Hrvatsku sa 11-10 (3-5, 3-2, 2-3, 3-0) u finalu odigranom na bazenu Mladost u Zagrebu pred više od 2000 gledatelja.

Naslov europskog prvaka španjolskim je vaterpolistima donio i izravnu kvalifikaciju za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Granados i Sanahuja su sa po tri pogotka bili najbolji strijelci Španjolske. Hrvatske strijelce je s četiri gola predvodio Luka Bukić, a po dva su postigli Marko Žuvela i Jerko Marinić Kragić. Hrvatskoj nije pomoglo ni 14 obrana sjajnog Marka Bijača.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu i povela 2-1, na što su Španjolci odgovorili s dva uzastopna pogotka. Sjajni Luka Bukić je bio pokretač niza u kojem su hrvatski vaterpolisti postigli četiri gola i ostavili Španjolce bez pogotka gotovo šest minuta te poveli sa 6-3. Ipak, Španjolci su se ubrzo oporavili i do kraja druge četvrtine smanjili zaostatak na samo jedan pogodak (7-6).

Hrvatska je pet minuta ostala bez pogotka pri kraju druge i početkom treće četvrtine pa su Španjolci došli do izjednačenja (7-7). Momčadi su ušle izjednačene (8-8) i u zadnjih 100 sekundi trećeg dijela, da bi Marko Žuvela s igračem manje i Loren Fatović iz vrlo teške vanjske pozicije uspjeli donijeti Hrvatskoj dva gola prednosti za posljednjih osam minuta.

Prve četiri minute zadnje četvrtine prošle su bez pogotka, a onda su Španjolci iskoristili igrača više i golom Sanahuje smanjili na 10-9. Španjolci su još jednim razornim šutom Granadosa izjednačili na 10-10 na minutu i 38 sekundi prije kraja. Isti je igrač “šraubom” donio prednost Španjolcima 49 sekundi prije kraja.

Hrvatska je imala napad s igračem više za izjednačenje, ali je šut Lorena Fatovića blokiran.

Hrvatskoj je ovo bilo peto finale i treći poraz u dvoboju za europsko zlato, dok je Španjolska u svom četvrtom finalu prvi put izašla kao pobjednik.

Brončano odličje na ovom prvenstvu osvojila je reprezentacija Italije koja je u utakmici za treće mjesto svladala Mađarsku sa 12-7.

Post Hrvatska izgubila finale i osvojila srebro na Euru je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?