Uložio hrpu novaca u kampanju u Iowi. Trump ga svejedno pregazio

Uložio hrpu novaca u kampanju u Iowi. Trump ga svejedno pregazio

Link na izvornu vijest

Unatoč tome što je mnogo vremena i resursa posvetio Iowi, prvoj državi koja je održala izbore za republikansku predsjedničku nominaciju, DeSantis je završio drugi s gotovo 30 postotnih bodova iza bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, a jedva je ostvario više glasova od bivše američke veleposlanice pri UN-u Nikki Haley.

Prije godinu dana činilo se da DeSantis predstavlja ozbiljnu prijetnju Trumpovoj ulozi u Republikanskoj stranci. No, popularnost guvernera Floride od tada pada, a posebno je slab u nekim ključnim državama nakon što je donio stratešku odluku da većinu svog vremena i resursa posveti Iowi.

Sada će voditi kampanju u New Hampshireu, gdje je proveo relativno malo vremena posljednjih mjeseci, a po anketama je treći iza Trumpa i Haley. Izbori za republikanskog predsjedničkog kandidata održavaju se u New Hampshireu 23. siječnja.

DeSantis također zaostaje za Trumpom i Haley sa značajnom razlikom u Južnoj Karolini gdje se izbori održavaju krajem veljače. Kirk Jowers, veteran pet republikanskih predsjedničkih kampanja koji savjetuje više velikih DeSantisovih donatora u ovom izbornom ciklusu, sugerirao je da je igra gotova.

“Rezultati u Iowi potvrđuju uvjerljiv konsenzus da će Trump biti nominiran. Sukladno tome, nema iznosa financiranja ili volonterskog rada koji će uzdići DeSantisa ili Haley u odnosu na Trumpa”, rekao je Jowers.

Jedan izvor koji radi za DeSantisov stožer je, na upit o daljnjim koracima, rekao da će se guverner vjerojatno suočiti s problemima financiranja svoje kampanje, iako nije rekao da će doći do krize po tom pitanju. Trump je dobio potporu više od pola birača, što je dominantan rezultat koji onemogućava Haley i DeSantisu proglašenje bilo kakve pobjede.

DeSantis je u značajnoj mjeri koncentrirao svoju kampanju na Iowu. Prema izračunu ABC-a, u Iowi je DeSantis do 11. siječnja održao 154 politička skupa, naspram samo 32 u New Hampshireu. Haley je pak u New Hampshireu održala 54 skupa, a u Iowi 77.

Nekoliko ljudi bliskih DeSantisu ili njegovoj kampanji rekli su Reutersu posljednjih mjeseci kako vjeruju da konzervativno i religiozno stanovništvo Iowe nudi guverneru najbolju priliku za pobjedu.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?