Dodik: Glasovanje na izborima postaje obvezno, ukidaju se preferencije!

Dodik: Glasovanje na izborima postaje obvezno, ukidaju se preferencije!

Link na izvornu vijest

Na sastanku s predstavnicima vlasti na razini BiH, postignuta je suglasnost oko mnogih pitanja. Najvažnije je da se ono što je dogovoreno o Izbornom zakonu i implementira – rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a.

– Predloženo je je da se u Domu naroda glasuje protiv ovog predloženog zakona i da se isti vrati u redovitu proceduru. Takođe, predloženo je da prag iznosi četiri posto za lokalne izbore, a za opće on bude postavljen na pet posto – kaže Dodik.

Naveo je kako mandat pripada stranci, a da će izborne liste biti zatvorene te da se ukidaju preferencije.

– Za one koji odu iz izvršne dužnsti, mogu se vratiti u zakonodavna tijela. Predloženo je obvezno glasovanje svih državljana BiH, inače slijedi prekršajni nalog i novčana kazna, a od uplata na razini entiteta da se formira fond s isključivom namjenom da se podrži obrazovanje – naglasio je Dodik.

Istaknuo je kako se Interesorna grupa već dugo bavi izborima, tako da je to već spremljeno i trebaju se ugraditi stvari o kojima se razgovaralo.

RTRS

The post Dodik: Glasovanje na izborima postaje obvezno, ukidaju se preferencije! appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?