Što stoji iza izjave da Mercedes prodaje sve autokuće u Njemačkoj i što će biti s 8000 radnika

Što stoji iza izjave da Mercedes prodaje sve autokuće u Njemačkoj i što će biti s 8000 radnika

Link na izvornu vijest

Proizvođač automobila Mercedes-Benz iz Stuttgarta planira prodati sve svoje autokuće u Njemačkoj, javlja Reuters i dodaje da proizvođač sada želi započeti razgovore s mogućim novim grupama trgovaca.

“Mercedes-Benz je otvoren za prodaju zastupništava i servisnih radionica koje posjeduje u Njemačkoj”, rekao je u petak proizvođač automobila.

“Nakon vrlo pozitivnih iskustava na raznim europskim tržištima, sada također ispitujemo kako možemo neovisnije postaviti naše maloprodajne podružnice u vlasništvu Grupe u Njemačkoj”, naveo je proizvođač automobila u pisanoj izjavi.

“Procjenjuje se potencijalna prodaja iskusnim i renomiranim grupama trgovaca kao u nekim drugim zemljama”, dodaje se.

Prema njemačkom dnevniku Handelsblatt, koji je prvi izvijestio o tome, očekuje se da će sada nadzorni odbor Mercedes-Benza odobriti planove. “Svaka podružnica će se ispitati pojedinačno”, rekao je Mercedes-Benz u svom priopćenju, isključivši zatvaranje podružnica jer to nije bilo predmet revizije.

Odnosilo bi se to na 20 podružnica s 80 prodajnih mjesta i 8000 zaposlenika, izvijestio je Handelsblatt, procjenjujući da svaka podružnica vrijedi do 40 milijuna eura.

Potencijalni kupci moraju, između ostalog, ponuditi “stručnost u maloprodaji automobila” i držati se jamstva posla u Njemačkoj, rekao je proizvođač automobila.

Odluka se odnosi na svih od oko 80 autokuća, “bez obzira nalaze li se u ruralnim ili urbanim regijama”, rekao je glasnogovornik Mercedesa za njemačke medije. To znači: podružnica u sjedištu tvrtke u Stuttgartu također je dostupna za preuzimanje.

Istodobno, tvrtka jasno daje do znanja da niti jedna podružnica neće biti zatvorena, te da grupacija nije u financijskim poteškoćama te da neće biti masovnih otpuštanja, jer je cilj zadržati radna mjesta u Njemačkoj.

Međutim, moguće je da će radnici nakon preuzimanja zarađivati manje. Mogli bi dobiti i djelomične otpremnine. Za Mercedes bi to značilo trajno smanjenje troškova osoblja.

Opće radničko vijeće kritiziralo je planove o prodaji navodeći kako je to “šamar u lice” radnicima.

“Nakon godina odricanja i povezanih brojnih ustupaka od strane radnika, podružnice su profitabilne i daju svoj doprinos rezultatu grupacije,” rekao je čelnik radničkog vijeća, piše Fenix Magazin. Planovi nisu ni prihvatljivi ni razumljivi, navodi se.

The post Što stoji iza izjave da Mercedes prodaje sve autokuće u Njemačkoj i što će biti s 8000 radnika first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?