Hercegovačka noć u Chicagu! Ovo društvo dosad je u domovinu poslalo više od 50 tisuća američkih dolara

Hercegovačka noć u Chicagu! Ovo društvo dosad je u domovinu poslalo više od 50 tisuća američkih dolara

Link na izvornu vijest

Šesta Hercegovačka noć održana je u hrvatskoj zajednici u Chicagu. Ova humanitarna večera upriličena je u subotu u dvorani Hrvatske župe Srca Isusova.

Kao i dosad, Hercegovačka noć humanitarnog je karaktera. Ovoga puta svi prihodi bit će poslani u Čitluk, Udruzi Susret koja skrbi o djeci s posebnim potrebama.

Više od 350-ero uzvanika uživalo je u dobroj hrani, lijepom društvo i bogatom programu. Na početku večeri sve prisutne je pozdravio fra Marko Puljić, kustos hrvatskih franjevaca u Chicagu, a zatim se obratila i Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u tom američkom gradu.

Uime Hercegovačkog društvo s nekoliko riječi zahvale obratio se fra Antonio Musa, župnik Hrvatske župe svetog Jeronima. Fra Antonio se zahvalio svim gostima na podršci i onima koji neumorno rade organizirajući ovu lijepu manifestaciju. Podsjetio je sve prisutne da su u nekoliko godina potrebitima u domovini poslali više od 50 tisuća američkih dolara. Bogu hvala na svim dobrim ljudima.

Večeru je blagoslovio fra Stjepan Bedeniković, župnik Hrvatske župe Srca Isusova. Sve prisutne je do dugo u noć zabavljao Bože Slišković, glazbenik i zabavljač koji je za ovu prigodu došao upravo iz Hercegovine i donio dašak staroga kraja našim iseljenicima u ovoj velikoj hrvatskoj iseljeničkoj koloniji u Chicagu, piše portal Dijaspora.hr koji donosi i fotografije.

Post Hercegovačka noć u Chicagu! Ovo društvo dosad je u domovinu poslalo više od 50 tisuća američkih dolara je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?