Bošnjačka politička javnost i tamošnji mediji izazivaju zgražavanje kod normalnih ljudi, smeta im promjena Izbornog zakona

Bošnjačka politička javnost i tamošnji mediji izazivaju zgražavanje kod normalnih ljudi, smeta im promjena Izbornog zakona

Link na izvornu vijest

Da Sarajevo nije nekakva sredina koja vuče ovu zemlju u euro integracije nije nepoznata stvar, no svakim danom imamo i još ‘ljepših’ primjera da put ove zemlje u EU nije prioritet za bošnjačku javnost i medije.

Svima je poznato da je BiH dobila zadatak da ispuni 14 uvjeta koji bi bili dovoljni da se otpočnu pregovori sa Bruxellesom i tako završi višedesetljetna stagnacija bh društva. NO, kako je očigledno da BiH u jednom takvom kratkom roku koji istječe u ožujku ove godine, ne može ispuniti ta očekivanja zbog i teških uvjeta i pomanjkanja vremena iz Bruxellesa je poslana nova ponuda koju je ovdašnjim vlastima objavila ili predočila važna diplomatkinja EU-a Angelina Eichhorst.

Ova nizozemska političarka je u BiH donijela reducirani popis uvjeta kako bi domaći političari ipak mogli riješiti barem ono osnovno što se traži i tako otvoriti toliko važne pregovore.

Eichhorst je pojasnila koji su trenutno važni zakoni koji se moraju jako brzo usvojiti. Ono što je ključno u ovom trenutku, (to je poduži spisak naravno), ali to je sada 1+3.

Frontex – potrebno je započeti pregovore i to je važno kao naredni korak pridruživanja i tri ključana zakona

– zakon o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma,
– zakon o sukobu interesa i
– zakon o sudovima.

Dakle, vrlo je vidljivo da je nova ponuda jako reducirana i ublažena na osnovu 14 prioritetnih zahtijeva Bruxellesa. Domaće vlasti koje su započele pregovore, sastanke i sve ostalo što je potrebno kako bi se došlo do rješenja ovih uvjeta su izrazile spremnost da mogu riješiti ove prioritete i čak što više na njihovu listu dodali su i pitanje promjena Izbornog zakona.

No, taj potez domaćih političara koji obnašaju vlast u ovoj zemlji umjesto da izazove pozitivne reakcije jer su spremni ispuniti još jedan uvjet plus i tako ispuniti i taj važni uvjet, bošnjačkoj radikalnoj i nacionalističkoj javnosti to se nije uopće svidjelo. Sama pomisao da bi Hrvati mogli biti ravnopravni ne sjeda nikako u njihovu percepciju poimanja ove države (još uvijek protektorata). Već jučer smo na bošnjačkim portalima i kanalima mogli vidjeti izražavanje teškog nezadovoljstva što političari žele riješiti i izborni zakon koji je velika prepreka u unutarnjim odnosima BiH.

Na unitarističkom kanalu N1 u emisiji Dan uživo gostovao je zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić (HDZ BiH) kojemu je vidno nervozna voditeljica Emela Burdžović kao nekakv krimen htjela nabaciti na Dragana Čovića što je ubacio Izborni zakon u prioritetne uvjete. Doista neshvatljivo, problematično i nacionalistički rekli bismo je pokušaj voditeljice da takvo nešto što je super pozitivno za našu zemlju pretvori u nekakvu negativnost.

Naravno ni drugi mediji iz Sarajeva nemaju za reći ništa pozitivno što je još jedan uvjet od onih 14 se našao na listi prioriteta.

Rekli bismo pametnom dosta, Sarajevo ne samo da je nažalost zagađeno raznim kemikalijama koji ga čine nezdravim gradom nego je i politički izuzetno zagađeno bošnjačkim unitarizmom i nacionalizmom.

www.abcportal.info

The post Bošnjačka politička javnost i tamošnji mediji izazivaju zgražavanje kod normalnih ljudi, smeta im promjena Izbornog zakona first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?