Ovo su tri najgora mliječna proizvoda, uzrokuju probavne smetnje

Ovo su tri najgora mliječna proizvoda, uzrokuju probavne smetnje

Link na izvornu vijest

Mliječni proizvodi, poznati po svojoj nutritivnoj vrijednosti i doprinosu zdravlju kostiju, sastavni su dio mnogih dijeta.

Međutim, za neke pojedince, konzumacija određenih mliječnih proizvoda može dovesti do nadimanja i probavnih smetnji.

Dok mliječni proizvodi sadrže esencijalne nutrijente poput kalcija i proteina, neki pojedinci mogu osjetiti probavne tegobe zbog netolerancije na laktozu ili osjetljivosti na određene komponente u mliječnim proizvodima.

Ova nelagoda se može manifestirati kao nadimanje i probavne smetnje, što potencijalno utječe na sveukupno blagostanje pojedinaca koji nastoje izgubiti težinu. Razumijevanje koji mliječni proizvodi mogu pogoršati nadimanje i probavne smetnje ključno je za one koji žele uspostaviti ravnotežu između iskorištavanja nutritivnih prednosti mliječnih proizvoda i minimiziranja potencijalnih prepreka na putu gubitka težine.

Punomasno mlijeko

Punomasno mlijeko, iako je bogat izvor esencijalnih nutrijenata poput kalcija i vitamina D, može pogoršati nadimanje, probavne smetnje i doprinijeti debljanju kod nekih pojedinaca. Punomasno mlijeko sadrži laktozu, šećer koji zahtijeva dovoljnu razinu enzima laktaze za pravilnu probavu.

Osobe s intolerancijom na laktozu mogu osjetiti nadimanje i probavne smetnje jer se njihova tijela bore da razgrade i apsorbiraju laktozu. Osim toga, punomasno mlijeko je bogato zasićenim mastima i kalorijama, što može doprinijeti prekomjernom unosu kalorija i potencijalno ometati napore za mršavljenje.

Najvažniji mliječni proizvod koji bi ljudi trebali izbjegavati ako imaju intoleranciju na laktozu i kroničnu nadutost je kravlje mlijeko. Mlijeko ima veću količinu laktoze od mnogih drugih mliječnih proizvoda, a oni koji piju mlijeko imaju tendenciju da je konzumiraju mnogo.

Sir

Sir, iako je ukusan i svestran dodatak mnogim jelima, može biti krivac za pogoršanje nadimanja, probavne smetnje i debljanja kod nekih pojedinaca. Određeni sirevi sadrže laktozu, a oni s intolerancijom na laktozu mogu osjetiti probavne tegobe kao što su nadimanje i probavne smetnje kada ih konzumiraju. Osim toga, sir je često bogat zasićenim mastima i kalorijama. Redovna konzumacija sira, posebno u velikim količinama, može doprinijeti povećanom unosu kalorija, potencijalno ometajući ciljeve mršavljenja.

Slatki jogurti

Slatki jogurti, iako se prodaju kao zdrava grickalica, mogu pogoršati nadimanje, probavne smetnje i doprinijeti debljanju. Mnogi aromatizirani jogurti sadrže dodane šećere, što kod nekih može dovesti do probavne nelagode i nadimanja. Visok sadržaj šećera u ovim jogurtima ne samo da povećava unos kalorija, već može dovesti i do skokova šećera u krvi, potencijalno utječući na razinu energije i povećavajući žudnju za više slatke hrane.

Rama-Prozor.info

The post Ovo su tri najgora mliječna proizvoda, uzrokuju probavne smetnje appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?