OTVORENE PRIJAVE ZA 5 NAREDNIH PROGRAMA U FRANJEVAČKOJ KUĆI MOLITVE MASNA LUKA

OTVORENE PRIJAVE ZA 5 NAREDNIH PROGRAMA U FRANJEVAČKOJ KUĆI MOLITVE MASNA LUKA

Link na izvornu vijest

Korizmene duhovne vježbe
Trajanje programa: 21.03.2024 – 24.03.2024

Ove četverodnevne duhovne vježbe pružaju priliku za povlačenje u mir i intenzivniju molitvi na vrhuncu korizmenih dana tj. pred početak Velikog tjedna. Namijenjene su onima koji sudjeluju u e-duhovnim vježbama, ali i svima drugima koji žele imati iskustvo duhovnih vježbi u lijepom ambijentu Franjevačke kuće molitve.

Učit ćemo razmatrati biblijske tekstove i moliti nadahnuti njima.
Program započinje u četvrtak svetom misom u 18 sati, a završava nedjeljnim ručkom.
Voditelji: br. Marinko Klaić i fra Josip Vlašić, OFM
Kotizacija: 210 KM
Za sudjelovanje se potrebno prijaviti ispunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE.

Kako to da iz istog straha jedni postaju heroji, a drugi u svojim slabostima postaju izdajnici? U područjima naših strahova otkrivamo naše vrednote i u strahu nalazimo putove prema njima. Na ovom seminaru tražit ćemo kako u strahovima otkriti svoj put i svoje mjesto u svijetu.

Nema osobe koja se ne suočava s različitim strahovima. Ponekad nas oni tek malo uznemire, a ponekad nam ukradu svu snagu života.

Kroz četiri dana u duhovnoj obnovi predavat ćemo Gospodinu svoje brige i tražiti snagu za suočavanje sa životnim strahovima. Program će započeti svetom misom u četvrtak, a završiti nedjeljnim ručkom.
Voditelj: fra Svetozar Kraljević, OFM
Kotizacija: 230 KM
Za sudjelovanje u ovom seminaru potrebno se prijaviti ispunjajući online obrazac koji se nalazi OVDJE.

Mala škola nutarnjeg mira – I.
Trajanje programa: 25.04.2024 – 28.04.2024

Nutarnji mir je veliko bogatstvo. „Tko ima mir, ima svemir“ – napisao je netko negdje. Gospodin Isus kao svoj prvi uskrsnuli dar svojim učenicima donio je upravo mir. Sveti Pavao reći će u Poslanici Galaćanima da je mir plod Duha Svetoga. Ipak, taj mir lako izgubimo i nađemo se u nemiru. Kako izgrađivati i čuvati nutarnji mir? Na ovom seminaru tražimo putove do nutarnjeg mira.

Oni koji u studenome 2023. bili na ovom seminaru, neka se sada ne prijavljuju jer će sadržaj seminara biti isti kao i prošle godine. U studenom slijedi drugi seminar s ovom tematikom, ali s drugim sadržajem. 

Početak programa predviđen je u četvrtak 25. travnja svetom misom u 18 sati, a završetak nedjeljnim ručkom. Program će se sastojati od zajedničkog rada u velikoj grupi u smislu predavanja i razgovora, ali u nekim trenucima sudionici će raditi u manjim grupama dijeleći svoja iskustva. Također, bit će i trenutaka za osobno razmišljanje u šutnji.

Voditelj: fra Josip Vlašić, OFM
Participacija: 250 KM

Ukoliko želite sudjelovati u ovom programu, molimo vas da pažljivo pročitate i ispunite prijavni obrazac koji se nalazi OVDJE.

Plodovi Duha Svetoga
Trajanje programa: 16.05.2024 – 19.05.2024

Isus je govorio da se svako stablo prepoznaje po svojim plodovima. Tako je i s nama ljudima: prepoznajemo se po plodovima. Kada se čovjek prepusti djelovanju Duha Svetoga, njegov život rađa plodove Duha Svetoga. Suprotno od tih plodova su plodovi tijela. Sveti Pavao u Poslanici Galaćanima razvio je teologiju tih plodova.

U danima ovog seminara koji će se dogoditi uz svetkovinu Duhova molit ćemo trodnevnicu Duhu Svetomu i razmatrati o plodovima koje svojom milošću Duh Sveti rađa u nama, a mi smo pozvani za te iste plodove opredijeliti se i čuvati ih.

Program će se sastojati od kateheza, razgovora u manjim grupama i osobnog rada. Dakako, u središtu naše duhovne obnove bit će molitveni trenuci, a u srcu naše molitve je svakodnevna sveta misa. Imat ćemo i klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, molitvu pred križem kao i svakodnevnu Gospinu krunicu. Jednu večer imat ćemo cjelonoćno klanjanje gdje će se sudionici u manjim grupama tijekom cijele noći izmjenjivati u bdijenju pred Presvetim po sat vremena.

Program započinje svetom misom u četvrtak u 18 sati, a završava nedjeljnim ručkom.

Voditelj: fra Josip Vlašić, OFM
Participacija: 230 KM

Prijave na ovaj seminar su isključivo preko online obrasca koji se nalazi OVDJE.

Adame, gdje si?
Trajanje programa: 23.05.2024 – 26.05.2024

U proteklim godinama program za muškarce “Adame, gdje si?” bio je jedan od najposjećenijih programa. Program je zamišljen kao jedna četverodnevna duhovna obnova za katoličke muškarce na kojoj se osim molitve i razmatranja ulazi u dimenzije muškog identiteta i na temelju psiholoških uvida. Svaki put jedan od voditelja bude psiholog, a drugi svećenik. Tako će biti i ove godine.

Voditelji su: Mario Brkić, psiholog i fra Josip Vlašić, OFM

Dosadašnjih godina program se održavao u rujnu, a ove godine prebacujemo se na svibanj. Promjene vesele!

Program se sastoji od interaktivnih predavanja, zajedničke i osobno molitve, rada po skupinama i osobnog rada. Počinje u četvrtak svetom misom u 18 sati, a završava nedjeljnim ručkom.

Ako žene razmišljaju što u nekoj prigodi pokloniti svojim muškarcima, onda je ovaj program jedna dobra i provjerena ideja!

Participacija: 240 KM

Prijave za sudjelovanje vrše se isključivo preko online obrasca koji se nalazi OVDJE.

Izvor: Franjevačka kuća molitve Masna Luka

Objava OTVORENE PRIJAVE ZA 5 NAREDNIH PROGRAMA U FRANJEVAČKOJ KUĆI MOLITVE MASNA LUKA pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?