Reakcija sindikata Granične policije BiH na pisanje medija

Reakcija sindikata Granične policije BiH na pisanje medija

Link na izvornu vijest

Povodom članaka koji se odnosi na Disciplinski postupak koji je proveden protiv naših kolega i članova Sindikata GP BIH iz Sindikalne podružnice Gradiška, Sindikat GP BiH oštro osuđuje objavljivanje njihovih imena i prezimena čime smatramo da su povrijeđena prava koja im pripadaju po Zakono o zaštiti ličnih podataka, kao i pravo na presumpciju nevinosti dok se ne završi postupak.

Uvrštavanje naših članova u kontekst da su već krivi iako bi oni koji su ih unaprijed kaznili morali znati da se okončanjem disciplinskog postupka, a koji se vodi po načelima krivičnog postupka nije završen postupak utvrđivanja odgovornosti jer imaju pravo žalbe Odboru za žalbe policijskih službenika, a nakon toga i pokretanjem upravnog spora pred nadležnim Sudom dokazivati istinitost navoda dokaza koji im se stavljaju na teret, kao i dokaze koji njima idu u prilog.

Oni koji su zaduženi za policijske službenike na nivou Ministrastva bezbjednosti BiH trebali bi više voditi računa o lošim platama i naknadama, katastrofalnoj infrastrukturi, uniformama, nepovoljnom položaju u kojem se nalaze naše kolege sa prebivalištem u Republici Srpskoj jer jedini nemaju pravo na najbolji petogodišnji prosjek plata koji su ostvarili prilikom penzionisanja, ljekarski pregledi, osiguranje i na kraju sa ogromnim brojem policijskih službenika koji u ovom trenutku nedostaju našoj agenciji čime se naše kolege dodatno iscrpljuju u svakodnevnom radu za šta bi trebali biti plaćeni u vidu prekovremenih radnih sati. Sindikat je dao prijedlog u vidu izmjena i dopuna Zakona o policijskim službenicima BiH, na koji način da se riješi makar dio ovih problema na šta do dana danjašneg nema odgovora – priopćeno je.

The post Reakcija sindikata Granične policije BiH na pisanje medija appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?