U Ljubuškom počeo 9. Međunarodni turnir u mini rukometu „Skauti i prijatelji“

U Ljubuškom počeo 9. Međunarodni turnir u mini rukometu „Skauti i prijatelji“

Link na izvornu vijest

Jutros (2. ožujka 2024.) u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, u organizaciji RA Izviđač, počeo je 9. Međunarodni turnir u mini rukometu „Skauti i prijatelji.“

To je najveći turnir u mini rukometu u Bosni i Hercegovini.

Na tri igrališta u vremenu od 9 do 17.30 sati bit će odigrano 125 utakmica u 3 kategorije odnosno za dječake 2013./14., djevojčice 2013./14. i MIX za 2015. godište i mlađi. Turnir se igra na način da istovremeno na sva tri terena počinju utakmice i zajedno završavaju, a između utakmica su samo dvije minute stanke da se pripreme sljedeće utakmice što zahtjeva izuzetnu organizaciju ovakvih turnira.

Donosimo i nekoliko zanimljivosti s ovog turnira.

Na turniru nastupa 55 ekipa koje će odigrati 125 utakmica. Na turniru nastupa 550 dječaka i djevojčica koji će pokazati rukometna umijeća koja su im prenijeli njihovi treneri.

Znajući koliko znači medalja u tom uzrastu pored tri prvoplasirane ekipe medalje će dobiti svi dječaci i djevojčice koji sudjeluju na turniru. Najviše ekipa na turniru ima domaćin RA Izviđač (9 ekipa) ,najviše ekipa iz jednog grada dolazi iz Metkovića ( 10 ekipa iz 4 kluba) i na kraju, iz Hrvatske na turniru nastupa čak 30 ekipa.

Gradovi iz Hrvatske iz kojih nastupaju ekipe na ovom turniru: Dugopolje, Metković, Grude, Opuzen, Biograd, Vodice, Gospić, Solin i Šibenik.

Uz njih tu su ekipe iz okolnih hercegovačkih gradova i općina te rukometni prijatelji Izviđača iz Prnjavora.

Iz RA Izviđač su preko našeg Radija pozvali sve ljubitelje rukometa da dođu tijekom dana u Gradsku sportsku dvoranu Ljubuški i sudjeluju u ovoj rukometnoj radosti.

Radio Ljubuški

Objava U Ljubuškom počeo 9. Međunarodni turnir u mini rukometu „Skauti i prijatelji“ pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?