Evo kako će izgledati nova sportska dvorana u Mostaru

Evo kako će izgledati nova sportska dvorana u Mostaru

Link na izvornu vijest

Radovi na izgradnji sportske dvorana u Mostaru koja se počela graditi daleke 1985. godine, konačno su iznad zemlje i naziru se obrisi impozantne građevine, koja će svojim oblikom elipse u potpunosti promijeniti urbanističku sliku u središnjoj zoni grada najvećeg hercegovačkog grada.

Konstrukcija sportskog doma o kojem sanjaju generacije Mostaraca prema predviđenoj dinamici će biti završena do lipnja, kad će objekat između bivšeg hotela Ero i TC Mepas Mall dominirati sa svih strana, potvrdio je za Klix direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru, Edin Prašo.

– Trenutno se izvode radovi za koje je ugovor sklopljen s građevinskom tvrtkom Hering iz Širokog Brijega. U tijeku je izrada konstrukcija do prve naredne ploče što uključuje sve tribine, tako da bi konstruktivni elementi bili završeni 90% i dobili bi kostur dvorane završetkom ugovora, kojem je rok realizacije do lipnja – kazao je Prašo za Klix.ba.

Nakon toga, po njegovim riječima, slijede završni radovi u koje je uključeno postavljanje krovne konstrukcije, za što bi se natječajna procedura trebala završiti ranije tako da sve bude spremno za nastavak radova koji se trebaju okončati u lipnju.

Ističe da će objekat biti multifunkcionalan i višestruko značajan, te da će dvorana će biti i ekonomski održiva, a na krovu će biti solarna elektrana, koja bi trebala imati 800 kW.

– Trenutno se na razini glavne dvorane grade tribine, koje će imati 4.136 sjedećih mjesta i 888 pokretnih, odnosno teleskopskih mjesta, a vrijednost radova koji se izvode u ovoj fazi je 3,1 mil KM – rekao je Prašo.

Ispod razine koja se radi, su podzemne garaže na dvije razine s 550 parkirališnih mjesta, sa sjeverne strane, te su ispod poda dvorane pomoćni objekti i svlačionice, dok će na razini pored dvorane s južne strane, biti prostor za kulturne sadržaje i na gornjoj razini pristupni plato sa trgom od četiri tisuče kvadrata za ulazak u glavnu dvoranu.

Mostarska dvorana za koju je glavni projekt revidiran u nekoliko navrata tijekom izgradnje koja je započela prije 39 godina, prema najavi će biti otvorena i za međunarodne manifestacije, jer će objekt po svojim dimenzijama, formama, oblicima i kapacitetima to omogućiti.

The post Evo kako će izgledati nova sportska dvorana u Mostaru appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?