Pregledaj se i učini dobro za sebe

Pregledaj se i učini dobro za sebe

Link na izvornu vijest

Pregledaj se i učini dobro za sebe

Današnji dan, na našim prostorima, uglavnom prolazi u znaku cvijeća, bombonjera i različitih poklona, ali postoji nešto što svaka žena, u svako doba godine, treba da “pokloni” sebi, a to je preventivni pregled. Ipak, svakodnevne obaveze sa kojima se susreće većina žena, često čine da one zaborave na ono osnovno, a to je da vode računa o svom zdravlju.

Posjeta ginekologu, najmanje jednom godišnje sprječava razvoj ginekoloških bolesti, a samim tim čuva i reproduktivno zdravlje žena. Po pravilu, jednom godišnje bi svaka žena trebala napraviti ultrazvučni pregled male karlice i PAPA nalaz, a ukoliko su prethodni navedeni nalazi pokazivali abnormalnosti ili bili granični u smislu početka nekog procesa onda i češće, odnosno dva do tri puta godišnje.

Pregledaj se i učini dobro za sebe kao ženu

Danas na 8. mart, žene trebaju imati na umu šta je najbolje za njih. Stoga, zakažite sistematski pregled, radite samo pregled dojki što češće, mamografiju svake dvije godine nakon navršenih 40 godina života, a ultrazvuk dojki barem jedanput godišnje. Kontrolirajte hormone štitne i posjetite ginekologa jednom u godini dana. Osluškujte svoje tijelo, i pazite na sebe.

Pregledaj se!

Objava Pregledaj se i učini dobro za sebe pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?