Bitcoin na 100.000 dolara postaje realnost

Bitcoin na 100.000 dolara postaje realnost

Link na izvornu vijest

NJUJORK – Nakon što su ih kripto “evangelisti” dugo ismijavali kao još više pompe, predviđanja o bitcoinu od 100.000 dolara počinju izgledati kao realna mogućnost na tržištu opcija. Najveća kriptovaluta u petak je skočila na još jednu najvišu vrijednost svih vremena od više od 70.000 dolara, omeđivši sedmomedjeljni niz od više od 70% rasta.

kripto

FOTO: Pixabay

Na tržištu opcija, otvorene kamate, ili broj nepodmirenih ugovora, za call opcije sa strike cijenama od 80.000 USD i 100.000 USD skočile su za oko 12% u posljednja 24 sata, prema podacima koje je prikupila Amberdata.

“Mislim da 80 hiljada dolara do kraja mjeseca nije ludo”, rekao je Leo Mizuhara, osnivač i izvršni direktor platforme za decentralizirano financiranje institucionalnog upravljanja imovinom Hashnote. “Samo mislim da FOMO igrači uskoro dolaze. ETF-ovi su otvorili prostor za još više maloprodaje.”

Najnoviji pomaci u pozicioniranju povećavaju mogućnost dugotrajnijeg rasta nego tokom uspona u utorak, kada je digitalna imovina probila svoj prethodni rekord postavljen krajem 2021. Niža volatilnost i financijska poluga, kao što se vidi na tržištima opcija i terminskim tržištima, sugeriraju da Kretanje cijena u petak bilo je više potaknuto potražnjom na spot tržištu. Mali ulagači obično kupuju tokene na tržištu gotovine umjesto da koriste izvedenice koje pomažu u povećanju finansijske poluge.

Čini se da je trenutni porast cijene bitcoina više vođen spot tržištem jer je trgovina sada puno “zdravija”, rekao je Luke Nolan, naučni saradnik u firmi za upravljanje kripto imovinom, CoinShares.

Godišnja stopa finansiranja za bitcoin perpetual futurese na Binanceu, što je ključni pokazatelj za polugu u kripto trgovanju, bila je oko 57% u 13:30. u New Yorku. Stopa finansiranja popela se na više od 100% u utorak. Implicitna volatilnost za bitcoin opcije značajno je pala kada je cijena pala u utorak odmah nakon što je probijena stara najviša vrijednost.Seebiz

Чланак Bitcoin na 100.000 dolara postaje realnost се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?