Velika pobjeda Hrvatske na startu borbe za Olimpijske igre

Velika pobjeda Hrvatske na startu borbe za Olimpijske igre

Link na izvornu vijest

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Austriju 35:29 na startu kvalifikacija za Olimpijske igre. Islanđanin Dagur Sigurdsson tako je na klupi Hrvatske debitirao vrlo važnom pobjedom protiv reprezentacije koja je označena kao možda i glavni konkurent u borbi za Pariz.

Hrvatska se brzo izvukla nakon lošeg ulaska u utakmicu

Hrvatska je loše ušla u utakmicu te je u prvih devet minuta postigla samo jedan pogodak, a primila ih pet. Najveći problem u tom su periodu opet bile izgubljene lopte i tehničke greške u napadu. Srećom, hrvatski rukometaši preživjeli su taj period zahvaljujući dobroj obrani i raspoloženom Mateju Mandiću na golu. Zatim su počeli igrati koncentriranije i u napadu te se vrlo brzo vratili u susret.

Samopouzdanje Hrvatske malo je poljuljao izravni crveni karton za Jakova Gojuna u 16. minuti, nakon čega je Austrija opet pobjegla na dva razlike, no Hrvatska se još jednom brzo vratila te se do kraja prvog dijela igralo u egalu, o čemu svjedoči i rezultat na poluvremenu 16:16.

Fenomenalno drugo poluvrijeme

Nakon što je Austrija otvorila drugo poluvrijeme golom, Hrvatska je uzvratila serijom 4:0 i tako prelomila utakmicu. Prednost više nije padala na manje od tri razlike te je brzo porasla i na šest, što su hrvatski rukometaši sačuvali do kraja utakmice odličnom igrom u napadu i sjajnim mladim vratarima Mandićem i Dominikom Kuzmanovićem, koji su obranama izluđivali protivničke igrače.

Nezaustavljiv kod Hrvatske bio je Ivan Martinović s devet pogodaka, dok je Zvonimir Srna zabio šest, a Mario Šoštarić pet. Austrijance je s pet golova predvodio Nikola Bilyk, a pet ih je zabio Janko Božović.

Treba reći da je odlična vijest što je Hrvatska pobijedila s ovako velikom razlikom jer na ovakvim turnirima gol-razlika često odlučuje. Upravo je zbog loše gol-razlike Hrvatska i ostala bez Igara u Tokiju. Sigurdssonovoj momčadi preostali su još dvoboji s Njemačkom (subota) i Alžirom (nedjelja).

Post Velika pobjeda Hrvatske na startu borbe za Olimpijske igre je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?