<div>Domovinski pokret: " title="
Domovinski pokret: "Nema koristi od biranja između plavog i crvenog brda"
" decoding="async" />

Domovinski pokret: “Nema koristi od biranja između plavog i crvenog brda”

Link na izvornu vijest

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u subotu je u Osijeku na konferenciji za novinare izjavio koje su mu opcije neprihvatljive za suradnju prije i nakon parlamentarnih izbora 17. travnja. Kandidaturu predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima smatra neustavnom, a poslao je poruku biračima da “umjesto za plavo ili crveno brdo” glasuju za Domovinski pokret i stvarne hrvatske interese. 

Penava je izjavio kako Domovinski pokret nije iznenadila odluka Zorana Milanovića da se kandidira na izborima, iako smatra kako prije toga mora učiniti “jedan korak” jer nije u skladu s Ustavom kandidatura Predsjednika RH na parlamentarnim izborima. Pozdravio je odluku da se izbori održe 17. travnja iako je srijeda, a unatoč tomu što će ta srijeda biti neradni dan “birači i simpatizeri Demokratskog pokreta imat će radnu obvezu te sudjelovanjem na prazniku demokracije promijene stvari u Hrvatskoj, koje trenutačno nisu dobre!”.

Iako su ga novinari nekoliko puta pitali hoće li Domovinski pokret surađivati sa SDP-om ili HDZ-om Penava je izjavio kako će surađivati s onom opcijom koja poštuje interese Republike Hrvatske i Domovinskog pokreta, no izričito je odbacio mogućnost da se na bilo koji način surađuje sa SDSS-om i Možemo!.

‘Igra prijestolja‘

Govoreći o polarizaciji naše političke scene Ivan Penava je rekao kako građani Hrvatske nemaju nikakve konkretne koristi od “biranja između plavog i crvenog brda”.

Dodao je kako DP nikada nije isticao svog kandidata za premijera niti se u stranci uopće bave imenima i prezimenima, a posebice ne imenima Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića jer ih “igre prijestolja” ne zanimaju. 

Za razliku od toga, rekao je Penava, Domovinski je pokret zainteresiran da vitalne Hrvatske interese, a to su sprečavanje ilegalnih migracija, korpucije i krađe te gospodarskog i demografskog uništavanja Hrvatske. “Tko se u tome može prepoznati bit će partner Domovinskog pokreta”, izjavio je Ivan Penava.  

‘Nije iznenadio‘

Podsjetimo, Ivan Penava već je u petak komentirao odluku Milanovića. ‘‘Današnja objava predsjednika Zorana Milanovića o njegovom izravnom uključivanju u utrku za predstojeće parlamentarne izbore, moram reći nije me posve iznenadila i naravno da se stvari stubokom mijenjaju nakon današnje objave i da u ovoj kampanji više ništa neće biti isto.

Po završetku dana, sjest ćemo unutar Domovinskog pokreta i pomno ćemo promotriti refleksije ovakve odluke te ćemo se znat postaviti prema njima”, rekao je u ovodu Penava.  Međutim, ono što je neupitno jest da ostajemo pri svome stavu da korumpiranu Vladu Andreja Plenkovića pod hitno trebamo mijenjati i zamijeniti, ali uz to vodeći mudru politiku skrbi o vitalnim nacionalnim interesima‘‘, poručio je Penava te zaključio:

‘‘Jednostavno rečeno, razlika između Sandre Benčić, kao premijerke i Andreja Plenkovića je po nizu politika istovjetna – od ilegalnih migracija do rodne ideologije i jasno je da ne predstavljaju duh, tradiciju i kulturu hrvatskog naroda. U tom duhu ćemo nastaviti djelovati unutar Domovinskog pokreta te formirati Vladu koja će skrbiti o vitalnim nacionalnim interesima hrvatskog naroda i svih građana koji žive u Republici Hrvatskoj‘‘.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?