FOTO Neuobičajena pojava: Šipci sugeriraju da – zima stanuje na nebu, bar ove godine

FOTO Neuobičajena pojava: Šipci sugeriraju da – zima stanuje na nebu, bar ove godine

Link na izvornu vijest

sipci

Klimatske promjene mijenjaju i neke narodne poslovice, jedna tipičnih za Ljubuški kraj, kad se topla zima oduži je – neće zima stanovat na nebu”. To je i svojevrsna asocijacija na oprez, jer dok je ima bar kalendarski zimska hladnoća je moguća. Međutim, prizor kojeg smo zatekli na padinama Buturovice, brda iznad Ljubuškog, za ovu godinu, upućuje na suprotan zaključak – zima stanuje na nebu”.

   Doista to bi se moglo zaključiti po izgledu šipaka. Na granama divljih šipaka zatekli smo plodove koje zima nije ni “okrznula”. Kora lijepe žutocrvenkaste boje, zrnjevlje bez traga mraza… Jednom riječju plodovi izgledaju kao da je konac listopada, a ne početak druge polovice ožujka. 

D. Musa

 
Plodovi na granama se odlično drže

Objava FOTO Neuobičajena pojava: Šipci sugeriraju da – zima stanuje na nebu, bar ove godine pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?