Džeba: Posebnim zakonom urediti pitanje južne plinske interkonekcije kao najvažnijeg infrastrukturnog energetskog projekta u FBiH

Džeba: Posebnim zakonom urediti pitanje južne plinske interkonekcije kao najvažnijeg infrastrukturnog energetskog projekta u FBiH

Link na izvornu vijest

Džeba je od Ministarstva energetike, rudarstva i industrije zatražio da mu se dostave; Studija predizvodljivosti s preliminarnom analizom utjecaja na okoliš i društvo, koja je izvršena u listopadu 2013. godine, Analiza financijske održivosti i analiza troškova i koristi koje su završene u svibnju 2018. godine, Idejni projekt i Studija izvodljivosti koji su izrađeni u listopadu 2020. godine te Studija utjecaja na okoliš i društvo izrađena u siječnju 2021. godine, piše Večernji list BiH.

„Realiziranje projekta “Južna interkonekcija” ključno je za održavanje sigurnosti opskrbe prirodnim plinom na području cijele Federacije BiH, kao i za diverzifikaciju izvora i pravaca opskrbe prirodnim plinom, zbog čega je projekt “Južne interkonekcije” jedan od najvažnijih strateških infrastrukturnih projekata u području energetike u Federaciji BiH. Prepoznat je i kao projekt od najvećeg prioriteta za Federaciju BiH, uvršten je u sve ključne strateške, planske i razvojne dokumente donesene na razini Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine“, naveo je Džeba uz konstataciju da za učinkovitost ovog projekta ključno donošenje posebnog zakona.

„Ono što je potrebno je i izraditi i usvojiti poseban zakon koji bi uredio pitanje izgradnje “Južne interkonekcije” sa svim potrebnim studijama i analizama, čime bi se osigurala učinkovita realizacija ovog strateškog projekta“, zaključio je u svome pitanju izaslanik u Dom u naroda Parlamenta F BiH Damir Džeba.

On je podcrtao da je zbog iznimne važnosti ali i složenosti projekta potrebno dostaviti tražene studije i analize te cijeli postupak njegova realiziranja učiniti krajnje transparentnim.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?