SILA JE BILA ENORMNA! POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA URUŠENI MOST U BALTIMOREU

SILA JE BILA ENORMNA! POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA URUŠENI MOST U BALTIMOREU

Link na izvornu vijest

Državni sekretar za saobraćaj Marylanda Paul Wiedefeld kaže da su na mostu Francis Scott Key u trenutku urušavanja bili radnici.

  • Znamo da je bilo radnika na mostu u trenutku urušavanja, izvodili su radove za nas- rekao je.

Profesorica inženjerskih nauka kaže da je sila koja bi dovela do katastrofalnog urušavanja mosta u Baltimoreu “morala biti ogromna”.

Profesorica Barbara Rossi rekla je da potporna konstrukcija u koju je udario brod izgleda kao da je napravljena od armiranog betona.

  • Dva betonska stupa u obliku slova A iznad vode povezana horizontalnom gredom čine jedan dio potkonstrukcije, iznad vode-rekla je.
  • Sila udara morala je biti ogromna da bi dovela do urušavanja ovih masivnih betonskih konstrukcija. Ova velika struktura ostala je bez jednog od svojih ključnih potpornja-rekla je.

(Index)

Pogledajte snimak OVDJE.

The post SILA JE BILA ENORMNA! POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA URUŠENI MOST U BALTIMOREU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?