Krenula puna berba Vrgoračkih jagoda, objavljene i cijene

Krenula puna berba Vrgoračkih jagoda, objavljene i cijene

Link na izvornu vijest

Krenula je puna berba vrgoračkih jagoda, rekao je gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg na konferenciji za novinare koju je u subotu, povodom berbe, organizirala Udruga vrgoračke jagode.

U sva tri vrgoračka polja, Jezero, Rastok i Bunina počela je berba i ove godine očekujemo urod od oko 500 tona jagoda koja će se naći na tržnicama diljem Hrvatske, izvijestio je.

“Vrgoračke jagode ove godine neće biti u trgovačkim centrima”, kazao je predsjednik Udruge vrgoračka jagoda Milan Franić te dodao da su se trgovački lanci u Hrvatskoj odlučili za jeftiniju uvoznu jagodu niže klase, od 1 do 2 eura.

Što se tiče kvalitete, u zadnjih 15 godina ovo će biti jedna od najboljih godina po okusu i mirisu vrgoračkih jagoda, ocijenio je.

Rekao je i da Vrgorac nudi jagodu 1. klase, koju uzgajivači daju po cijeni od četiri eura za kilogram.

“Većinu jagoda plasiram u Zagreb, na svoja maloprodajna mjesta i u veletržnicu, a ove godine očekujem prinos kao i dosadašnjih godina. Jagode neće biti dovoljno da pokrije hrvatsko tržište, jer se smanjio broj uzgajivača, pa stoga neće biti niti problema s plasmanom”, kazao je Mateo Grljušić, jedan od najvećih uzgajivača jagoda u polju Rastok gdje jagode prodaje od 4 do 4,5 eura po kilogramu.

Uzgajivači jagoda iz Vrgorca iskazali su nezadovoljstvo medijima u Hrvatskoj, budući da se većinu tekstova o vrgoračkim jagodama ilustrira fotografijama uvozne nekvalitetnije jagode, gdje se, kažu, po slikama vidi da je to jagoda 2. i 3 .klase, koja je bila tjedan dana u transportu i nije u ambalaži sa logom vrgoračke jagode.

Objava Krenula puna berba Vrgoračkih jagoda, objavljene i cijene pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?