U 15 hrvatskih gradova održan “Hod za život”

U 15 hrvatskih gradova održan “Hod za život”

Link na izvornu vijest

Deveta zagrebačka povorka “Hoda za život, obitelj i Hrvatsku” pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih”, završila je u subotu na Zrinjevcu iz poruku organizatora o potrebi zaštite života od začeća do prirodne smrti.

Nacionalna koordinatorica inicijative Željka Markić, u izjavi za medije istaknula je kako ove godine očekuju izmjene Zakona o pobačaju kako bi se zaštitila nerođena djeca, javila je Hina.

Upitana zalaže li se za zabranu pobačaja, odgovorila je kako se zalažu da zakon bude usklađen sa znanošću i da štiti život od začeća do prirodne smrti, a način na koji će se to provesti ostavljaju saborskim zastupnicima i onima koji odlučuju o zakonima.

Podsjetila je da su prošli tjedan predložili da se po ubrzanoj proceduri donese zakon koji će omogućiti da majke anonimno rađaju, potaknuti pronalaskom ostavljene bebe u Zaprešiću, i da su u svim bolnicama uvedu tzv. “gnijezda za bebe” da majke koje ne mogu ili ne žele zadržati svoju djecu ostave u sigurnim uvjetima.

Potvrdila je da im se već javilo Ministarstvo zdravstva pa idući tjedan očekuju razgovor o tom zakonskom prijedlogu. Markić također očekuje da će se izdvajati veća sredstva za pomoć majkama, rodiljama i mladim obiteljima s djecom, koje donose budućnost zemlji.

Na upit smetaju li joj zastave LGBT zajednice u duginim bojama, Markić je rekla da su oni “svi Zagrepčani i imaju pravo na grad Zagreb”, te da su sudionici “Hoda za život” diskriminirani.

Budućnost grada su mladi ljudi, obitelji s djecom, a gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegove zamjenice Danijele Dolenec za nekoliko godina se nitko uopće neće sjećati, dodala je Markić.

Porukama povorke suprotstavila se mala skupina prosvjednika s transparentima “Naša tijela naš izbor” i protiv gaženja ženskih prava, a nekoliko žena pokušalo je sjedeći u Ilici zaustaviti povorku, no interventna policija brzo ih je sklonila u stranu, tako da je povorka samo prošla pored njih.

Ove godine “Hodu za život” su se pridružili i Vinkovci, a odvijat će se u ukupno 15 hrvatskih gradova.

Objava U 15 hrvatskih gradova održan “Hod za život” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?