Ovo odmah izbacite iz dvorišta: Privlači zmije kao magnet

Ovo odmah izbacite iz dvorišta: Privlači zmije kao magnet

Link na izvornu vijest

Zmije mogu biti privučene različitim mirisima i mogu se naći u vašem dvorištu ili u blizini kuće. Važno je prepoznati šta ih najviše mami kako bi na vrijeme spriječili potencijalnu opasnost.

Ostaci hrane ne privlače izravno zmije, ali ti ostaci privlače glodavce. Glodavci skupljaju hranu i ostavljaju izmet, koji zmije lako namirišu i kreću u potragu za svojim plijenom.

Poluvodene i vodene zmije posebno privlači miris vodozemaca poput žaba ili riba. Također, miris ptica, njihov izmet, gnijezda i ptičja jaja mogu biti pravi magnet za zmije u vaš dom.

Kako spriječiti pojavu zmija?
Zmije osjete feromone drugih zmija pa će se zbog potrebe za hranom i razmnožavanjem, naročito u sezoni polaganja jaja, približiti mjestima gdje osjete prisutnost drugih zmija.

Kako biste se zaštitili od zmija, u svom kućnom vrtu posadite biljke čiji mirisi odbijaju zmije, poput rosopasa, nevena, božikovine i krizantema, prenosi Krstarica.

The post Ovo odmah izbacite iz dvorišta: Privlači zmije kao magnet first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?