Starinski recept za oblatne bez greške: Evo što je sve potrebno napraviti

Starinski recept za oblatne bez greške: Evo što je sve potrebno napraviti

Link na izvornu vijest

Ove hrskave i ukusne slojevite kolače lako je pripremiti, a idealne su za sve vrste proslava

Oblatne su popularna slastica koja se priprema u mnogim dijelovima svijeta. Ove hrskave i ukusne slojevite kolače lako je pripremiti, a idealne su za sve vrste proslava. Zagreb.info donosi recept za oblatne koje će oduševiti vaše ukućane i goste.

Sastojci:
1 pakiranje oblatna
4 jaja
500 g šećera
2,5 dl mlijeka
250 g margarina
100 g čokolade
400 g mljevenog keksa
1 žlica ruma
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha

Priprema:

Jaja i šećer dobro izmutite pa dodajte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri, kad proključa, dodajte 250 g margarina i miješajte dok se ne otopi pa dodajte čokoladu. Izmiješajte i maknite s vatre pa dodajte mljevene kekse, rum, vanilin šećer i mljevene orahe. Sve lagano izmiješajte. Slažite kremu na oblatne i dobro ih pritisnite te ostavite preko noći da se stisne.

The post Starinski recept za oblatne bez greške: Evo što je sve potrebno napraviti first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?