Simpozij iz dječje kirurgije i urologije u Mostaru okupio stručnjake iz deset zemalja

Simpozij iz dječje kirurgije i urologije u Mostaru okupio stručnjake iz deset zemalja

Link na izvornu vijest

Devetnaesti simpozij iz dječje kirurgije i urologije otvoren je u četvrtak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Simpozij je okupio veliki broj liječnika iz
Kanade, Njemačke, Švicarske, Italije, Turske, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije te iz svih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini.

Simpozij je otvorio zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, a svečanosti otvorenja su uz liječnike nazočili su i mnogi uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine.

Ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. Ante Kvesić, koji je također i predsjednik Organizacijskog odbora, je kazao kako je ponosan što se svake godine tijekom Simpozija obavi oko petnaestak vrhunskih operacija, zbog kojih inače djeca idu u druge zemlje.

Po njegovim riječima, djeca iz cijele BiH dolaze u Mostar bez ikakvih uputnica i dokumenata.

Među eminentnim liječnicima iz Europe su Stehr Maximilian, Darko Kropfil, Inga Kunz itd.

Kako je kazao, u operativnom dijelu Simpozija prenijet će vještine i nove tehnike od stručnjaka te rješavati kompleksne situacije zajedničkim timskim radom s mladim liječnicima u dječjoj kirurgiji.

Tijekom Simpozija, i ove će godine, pored aktualnih tema na predavanjima, eminentni stručnjaci izvesti 14 zahtjevnih operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta. Na taj način mali pacijenti dobivaju vrhunsku uslugu, a liječnički tim iz SKB Mostar, kao i ostali sudionici, imaju priliku učiti od najboljih.

Ujedno je ovo prilika da mladi liječnici, u prvom redu specijalizanti dječje kirurgije i urologije nauče nešto novo i upotpune nova znanja u području ovih oblasti.

Također je ovo prilika da upoznaju uživo vrhunske liječnike iz svijeta i steknu nova prijateljstva, rekao je prof. dr. Ivan Ćavar, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predstojnik Klinike za ulologiju KBC Sestara milosrdnica iz Zagreba prof.dr.sc. Borislav Spajić je istaknuo dobru suradnju medicinskih fakulteta iz Zagreba i Mostara, ocjenjujući kako ih u Mostaru više praktički i ne trebaju za pomoć jer su izrasli u samostalnu instituciju koja imaju svoje kadrove te ime i prezime.

Organizator Simpozija je Sveučilišna klinička bolnica Mostar u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

Fena

Post Simpozij iz dječje kirurgije i urologije u Mostaru okupio stručnjake iz deset zemalja je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?