Zrinjski osvojio Kup BiH!

Zrinjski osvojio Kup BiH!

Link na izvornu vijest

HŠK Zrinjski Mostar osvojio je Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/2024. Plemići su u Banja Luci svladali Borac s 1:0 i s ukupnim rezultatom od 2:0 došli su do trofeja.

U osmoj minuti Plemići stvaraju veliku šansu. Nakon prekida i ubačaja Kiša, Mario Ćuže pogađa prečku. U nastavku akcije izblokirano je nekoliko udaraca igrača mostarskog tima, gosti su tražili i penal, no Irfan Peljto se nije oglasilo, piše Sportsport.

Ostatak prvog poluvremena donosi izuzetno aktivnu igru s obje strane. Nisu se štedjeli u borbi za trofej, igralo se otvoreno, no bez onih istinskih prilika.

Imala su oba tima po nekoliko opasnih situacija. Međutim, obrane su bile na razini i golmani nisu imali previše posla.

Još jedan šut u okvir je zabilježen u 45. minuti meča. Tomislav Kiš iz slobodnog udarca gađa dosta dobro, golman Borca Milošević boksuje njegov udarac i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

I u nastavku ista slika na terenu. Igralo se ofanzivno, ali bez onih istinskih prilika na obje strane.

Vinko Marinović je pokušao napraviti nešto s izmjenama. Pojačao je napadački dio ekipe, no Zrinjski je u obrani dosta dobro stajao i nije protivniku dopuštao previše u fazi napada.

U 80. minuti velika šansa za Zrinjski da riješi sve dileme oko osvajača trofeja. Ćorluka ubacuje s desne strane, Kiš s pet metara očajno šutira glavom.

Ipak, u 81. minuti Plemići dolaze do gola. Melekinušić koristi neopreznost obrane domaćeg tima i matira Miloševića za prednost gostiju od 1:0.

Očekivano, Borac potom kreće prema naprijed tražeći gol kojim bi se vratili u meč i pokušali unijeti neizvjesnost u finišu. Veliku šansu imali su u 89. minuti kada je Kvržić s tri-četiri metra pokušao glavom, Karačić je to fenomenalno obranio.

Ostalo je na kraju 1:0 za Zrinjski koji je slavio istim rezultatom i u prvoj utakmici, te su Plemići došli do trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

The post Zrinjski osvojio Kup BiH! first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?