Ministrica Pozder u Ljubuškom: Prirodni i povijesni potencijali su pokretač razvoja našega turizma

Ministrica Pozder u Ljubuškom: Prirodni i povijesni potencijali su pokretač razvoja našega turizma

Link na izvornu vijest

maslinik ministrica

Pozder je boravila i u Posušju gdje je se u Vladi Zapadnohercegovačke županije sastala s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimirom Širićem i njegovim suradnicima, s kojima je razgovarala o zakonskim inicijativama i projektima koji mogu poboljšati turizam i okoliš u lokalnim zajednicama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder službeno boravi u Ljubuškom i Posušju gdje je obavila niz sastanaka i susreta s dužnosnicima, ali i predstavnicima nevladinog sektora i gospodarstvenicima. Razgovarala je s predstavnicima Ljubuški Outdoor Festivala, koji je počeo jučer u tom gradu. Radi se o zanimljivom skupu sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim se povezuje i revitalizira kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta u paraglidingu, trčanju, biciklizmu i trail stazama koje povezuje rijeku Trebižat i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala. Festival nizom predavanja promovira sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju.

”Ova inovativna manifestacija je dobar primjer kako se može poticati i promovirati razvoj aktivnog destinacijskog turizma. Ljubuški je odličan primjer da se to može i da se prirodni i povijesni potencijali mogu iskoristiti za turistički razvoj. Tisuću prijavljenih sudionika i sudionica, od kojih čak 400 dječaka i djevojčica, dokaz su da će o prirodi i njenoj zaštiti i promociji imati i ima tko da mari”, izjavila je ministrica Pozder.

Tijekom posjete razgovarala je s predstavnicima Hercegovačke udruge uljara i maslinara (HUUM), a tema sastanka bila je suradnja kao i projekti koji mogu dodatno potaknuti razvoj maslinarstva. Ministrica Pozder je obišla i vrlo uspješnu uljaru Mikulić i njihov maslinik, te je izrazila zadovoljstvo što je broj nasada maslina u ovom dijelu naše države u stalnom porastu. Također je istaknuto da je važno promovirati maslinovo ulje, njegove nutritivne i zdravstvene vrijednosti, a razgovarano je i aktivnostima koje se planiraju u pravcu zaštite brenda hercegovačkih ulja koja su ponovo zasjala na uljaraskoj svjetskoj sceni relativno nedavno, od 2004. godine, ali i da dominiraju na natjecanjima.

Pozder je boravila i u Posušju gdje je se u Vladi Zapadnohercegovačke županije sastala s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimirom Širićem i njegovim suradnicima, s kojima je razgovarala o zakonskim inicijativama i projektima koji mogu poboljšati turizam i okoliš u lokalnim zajednicama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Za kraj posjete obišli su gradski park ”Pluća grada” u koji se kontinuirano ulaže i gdje se na skoro 5ha borove šume smjestila i očuvala prava prirodna oaza, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Objava Ministrica Pozder u Ljubuškom: Prirodni i povijesni potencijali su pokretač razvoja našega turizma pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?