Crna Gora: U blokadi 20.580 preduzeća i preduzetnika

Crna Gora: U blokadi 20.580 preduzeća i preduzetnika

Link na izvornu vijest

PODGORICA – Prema podacima Centralne banke Crne Gore (CBCG), na kraju aprila u blokadi je bilo 20.580 preduzeća i preduzetnika, što je 0,43 odsto više nego na kraju marta.

Crna Gora: U blokadi 20.580 preduzeća i preduzetnika

Foto: Agencije

Ukupan iznos duga na osnovu kojeg su blokirani računi je skoro 1,24 milijarde evra, što je 1,59 odsto više nego u martu.

Koncentracija duga je, kako je saopšteno iz CBCG-a, relativno velika, tako da deset najvećih dužnika, odnosno 0,05 odsto ukupno evidentiranih, učestvuje sa 29,67 odsto u ukupnom iznosu blokade. Njima je blokirano 369,29 miliona evra.

Kako se navodi, 50,23 odsto ukupnog iznosa blokade ili 625,25 miliona evra, otpada na 50 najvećih dužnika, koji čine 0,24 odsto svih evidentiranih.

U neprekidnoj blokadi do jedne godine bilo je 1.840 dužnika čija je blokada iznosila 35.050 miliona evra, što je 2,82 odsto ukupnog iznosa blokade.

Duže od godinu u blokadi je 18.740 kompanija ili preduzetnika, kojima je blokirano 1,21 milijardu evra. Biznis.rs

Чланак Crna Gora: U blokadi 20.580 preduzeća i preduzetnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?