Održan Framin- susret Hercegovačkih franjevačkih ministranata

Održan Framin- susret Hercegovačkih franjevačkih ministranata

Link na izvornu vijest

U subotu 25. svibnja 2024.godine održan je Framin- susret Hercegovačkih franjevačkih ministranata. Susret se održao u Tihaljini – Župa Bezgrješnog začeća BDM.

Na susretu je sudjelovalo oko 700 djece iz različitih mjesta: Široki Brijeg, Tomislavgrad, Čitluk, Humac, Čerin, Kočerin, Posuški Gradac, Vitina, Seonica, Klobuk, Ružići, Međugorje, Gorica – Sovići, Gradnići, Posušje, i sama Tihaljina, kao domaćin.

Okupljanje djece započelo je oko 9 sati. U 10 smo imali misno slavlje kojeg je predslavio fra Ljubo Kurtović župnik u Tihaljini, uz koncelebraciju svećenika iz spomenutih župa. Pod svetom misom Fra Ljubo je uputio prigodnu i ohrabrujuću Riječ ministrantima. Nakon misnog slavlja Fra Mario Širić i fra Joel Sirovina (franjevački novaci)  su imali nagovor o vlastitom pozivu i životnom odabiru.

Poslije toga imali smo zajedničko fotografiranje, ručak te smo se uputili do osnovne škole gdje su se održavale različite igre kao što je : graničar, igra bez granica, nogomet i kviz. Svaka župa je dobila po mali znak pažnje. Naši ministranti su se natjecali u nogometu i kvizu. U nogometu nažalost ove godine nismo imali sreće ali svakako smo otkrili kako se i u našim ministrantskim redovima kriju potecijalni nasljednici Modrića. No zato u kvizu uspjeh naših ministranata nije ostao ne zapažen.

Rezultati u kvizu:
3. mjesto Župa uznesenja BDM Široki Brijeg
2. mjesto Župa Bezgrješnog začeća BDM – Posušje
1. mjesto Župa svetog Ante – Humac 

Program ovog susreta završio je oko 15:00 sati dodjelom nagrada i zajedničkom molitvom i zahvalom na ovom predivnom danu, provedenom u igri, molitvi i radosti.

Objava Održan Framin- susret Hercegovačkih franjevačkih ministranata pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?